Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med ny remis før oppgjør mot erkerival

Magnus Carlsen spilte remis for annet parti på rad i Norway Chess. Denne gangen mot Fabiano Caruana.

BETENKT: Magnus Carlsen, her fra et tidligere parti under Norway Chess, styrte trygt inn til sin andre remis. Foto: NTB Scanpix 
BETENKT: Magnus Carlsen, her fra et tidligere parti under Norway Chess, styrte trygt inn til sin andre remis. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren Caruana (24) var motstander med hvite brikker. Caruana hadde ifølge sjakkdataprogrammet Stockfish et lite overtak innledningsvis.

Etter at spillerne hadde gjort unna 27 trekk og gjort en rekke avbytter hadde stillingen jevnet seg ut. Magnus Carlsen hadde dessuten brukt mye mindre tid enn sin motstander.

Etter ytterligere avbytter gikk det mot en klar remis. Etter 43 trekk var det klart for remis. Carlsen spilte også remis i tirsdagens åpningsrunde mot amerikaneren Wesley So.

- Det var greit nok. Jeg overrasket litt med åpningen, men etter hvert turte jeg ikke gjøre noe aggressivt. Jeg gikk for det trygge. Det blir fort slik når man har alternativer som er litt uoversiktlige, sa Carlsen til TV 2.

- Det er helt ok. Å spille remis med svart mot Caruana er ikke det verste man kan gjøre. Jeg hadde kanskje kjørt litt hardere på i en annen setting. Jeg får prøve på noe mer i morgen, sa VM-vinneren.

Torsdag skal den norske verdensmesteren møte den amerikanske erkerivalen Hikaru Nakamura med hvite brikker.

(NTB)

Hele Norges coronakart