Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med ny remis mot erkerival: - Jeg vet ikke om det var så lurt 

Magnus Carlsen må fortsatt vente på sin første seier i årets utgave av sjakkturneringen Norway Chess i Stavanger etter remis mot erkerival Hikaru Nakamura torsdag. 

REMIS: Magnus Carlsen har åpnet Norway Chess med tre remis. Foto: NTB Scanpix 
REMIS: Magnus Carlsen har åpnet Norway Chess med tre remis. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren delte turneringsledelsen med russiske Vladimir Kramnik før turneringens tredje runde, men havnet på hæla med svarte brikker mot regjerende verdensmester Magnus Carlsen etter å ha ofret en bonde etter nesten to timers spill.

- Jeg tillot ham det motspillet. Jeg vet ikke om det var så lurt. Jeg følte at det objektivt sett burde være bra for meg, men jeg fant det ikke og jeg følte etter hvert at hvis jeg skulle spille på fordel i det hele tatt måtte jeg ta stor risiko. Jeg kunne ikke se enden på det heller, så da valgte jeg halvveis panikkaktig å spille trygt, forklarer Carlsen til TV 2.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

Norges håp på hjemmebane i Stavanger jobbet for å finne de riktige trekkkene, men mistet gradvis overtaket hos sjakkdatamaskinene etter hvert som partiet utviklet seg.

Etter å ha havnet i tidsnød inn mot trekk 40 ble Carlsen enig med Nakamura om remis.

Det var hans tredje strake remis i turneringen etter at det endte med remis også mot henholdsvis Wesley So (USA) og Fabiano Caruana (USA).

Fredag er det hviledag fra sjakkbrettet for spillerne i Norway Chess, men brikkene byttes i stedet ut med aktiviteter og konkurranser på en bondegård på Kleppe. Traktorrace, potetsetting og melking er blant landbruksaktivitetene som sjakkspillerne skal prøve seg i.

(NTB)

10 BESTE: GM Daniel King går gjennom Magnus Carlsens 10 beste avslutninger fram til 2013. Her er løsningen på Magnus Carlsens parti mot Hikaru Nakamura, samt nøtten fra partiet mot Ivan Sokolov. Dette er den niende av i alt 11 videoer i serien. Video: Daniel King/YouTube.com/PowerPlayChess Vis mer
Hele Norges coronakart