Sjakk-VM

Carlsen med ny remis: Kan ha knekt Karjakin allerede, etter «mystisk» trekk

Russerens angrep mislyktes i det andre VM-partiet.

KARJAKIN I ANGREP: VMs andre parti handlet om å forsvare seg for Magnus Carlsen, noe han gjorde på ypperlig vis. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
KARJAKIN I ANGREP: VMs andre parti handlet om å forsvare seg for Magnus Carlsen, noe han gjorde på ypperlig vis. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Karjakin-Carlsen 1/2-1/2

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): I åtte måneder har Sergej Karjakin (26) drevet med intense VM-forberedelser. Blant flere hundre tusen åpninger, har russeren forsøkt å memorere computernes beste forslag. Med hvite brikker i dagens andre VM-parti fikk Karjakin muligheten til å teste teorien ut i praksis for første gang i et stappfylt spillelokal i New York.

For Magnus Carlsen (25) innebar det at han måtte tilpasse sin langt mer intuisjonsbaserte stil i et forsøk på å få et oppgjør hvor Karjakin ikke fikk brukt forberedelsene sine. Det lyktes han etter hvert godt med. For selv om partiet ble av det teoretiske slaget, kontrollerte Carlsen inn til remis på snaut tre timer.

- Karjakin har ikke fått mye ut av forberedelsene han har jobbet så lenge med sammen med støtteapparatet sitt. Dette kan være en knekk for ham, sier NRK-ekspert Torstein Bae.

Carlsen fikk skryt

I det 13. trekket var imidlertid stillingen fremdeles avansert og uavklart. Det ble tydelig da Carlsen tenkte i over 25 minutter før han fant en løsning på hvordan han kunne fortsette på en gunstig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer