Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med sin femte strake seier

Kjempefeil ga norsk seier.

FEMTE: Magnus Carlsen gikk lenge mot remis mot Baadur Jobava, men en kjempefeil av motstanderen skjenket seieren til nordmannen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FEMTE: Magnus Carlsen gikk lenge mot remis mot Baadur Jobava, men en kjempefeil av motstanderen skjenket seieren til nordmannen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Dermed har Carlsen vunnet sine fem siste partier i storturneringen i Nederland, og verdensmesteren leder turneringen med seks poeng.

- Åpningen var ikke kjempebra, men så ble det litt bedre. Jeg måtte kjempe i sluttspillet og hadde ikke så mye håp, men så fikk jeg sjansen og det var bra, sa Carlsen til TV 2 like etter at kampen var over.

Carlsen leder nå turneringen, et halvt poeng foran flere spillere.

- Det var bra med seier siden alle bak meg vant.

Trenger energi Søndagens kamp gikk lenge mot en remis, men Jobavas 39. og 40. trekk satte ham i en meget vanskelig situasjon. Han klarte aldri å rette opp feilene, og etter Carlsens 51. trekk, ga Jobava opp.

- Han utspilte meg litt, så all ære til ham, sa Carlsen om motstanderen.

Carlsen har hviledag mandag, før han skal i aksjon igjen tirsdag. Nordmannen har seks poeng etter fem seirer, to remis og ett tap så langt.

Nordmannen er glad for å det nå kommer en hviledag.

- Jeg er litt sliten. Jeg brukte mye tid i dag, så det blir godt å slappe av. Jeg trenger å ha litt energi til de siste kampene, sier han.

(NTB)