Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med svimlende inntektsboom

Magnus Carlsen tjente nesten 14 millioner kroner i fjor.

TJENER FETT: Magnus Carlsen tjente i 2015 om lag 13 millioner kroner mer enn i 2014.  Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TJENER FETT: Magnus Carlsen tjente i 2015 om lag 13 millioner kroner mer enn i 2014.  Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen forbereder seg i disse dager til sjakk-VM i New York der verdenseneren møter russiske Sergej Karjakin.

Vinneren av turneringen blir belønnet med en pengepremie på flere millioner. Men med to VM-titler på CV-en, sponsorer og egen forretningsvirksomhet har Carlsen allerede blitt mangemillionær i svært ung alder.

Nå viser ligningstallene for 2015 at den norske sjakkspilleren tjente nesten 14 millioner kroner i fjor. Det er en eventyrlig økning i forhold til 2014 da han tjente rundt én million kroner.

MEDEIER: Henrik Carlsen eier 15 prosent av Magnuschess A/S. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MEDEIER: Henrik Carlsen eier 15 prosent av Magnuschess A/S. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Formuen redusert

Samtidig er formuen redusert med nesten 3,8 millioner kroner. I 2015 sto idrettsprofilen med en formue på drøye 15 millioner kroner.

Det samme året kjøpte Carlsen en villa i Holmenkollen til nær 20 millioner kroner. Det er en tre-etasjes enebolig, som ifølge VG ble kjøpt godt under tidligere takst.

Carlsens forretningsvirksomhet innebærer altså investeringer i både aksjer og eiendom.

For ti år siden opprettet 25-åringen Magnuschess A/S. I juni i år skrev Dagens Næringsliv at eierne i det nevnte selskapet tok ut 15 millioner kroner i et ekstraordinært utbytte i fjor.

Sjakkstjernen selv eier 85 prosent av aksjene, mens pappa Henrik Carlsen eier 15 prosent.

SJEKK HVEM SOM SNOKER: Slik søker du i skattelistene og sjekker hvem som har «snoket» på deg. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Hevder sjakkapp er verdt 130 mill.

Tallene som er nevnt over er imponerende, men blir lite sammenlignet med den anslåtte verdien til teknologisuksessen «Play Magnus». I mars i år skrev Dagbladet at Kate Murphy, daglig leder og deleier, at appen har en verdi på over 130 millioner kroner.

- Det er spennende å være en del av dette prosjektet. Jeg synes det er å gøy å se på det fantastiske teamet vi har, sa Carlsen til Dagbladet da.

Magnuschess A/S har igjen en andel på 54 prosent i «Play Magnus».

Pappa Carlsen, som altså eier 15 prosent av Magnuschess A/S, står i 2015 oppført med en inntekt på over fire millioner kroner og en formue på 8,6 millioner kroner.

Magnus Carlsen skal spille VM-match mot Karjakin fra 9. november til 30. november i New York.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!