Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen mener Anand skrev under på at det var greit å pine ham

Kan ha oversett vinnersjanser.

LANGT PARTI: Det sjuende partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ble av det lange slaget. Nesten seks og en halv time etter partiet startet, endte duellen med remis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LANGT PARTI: Det sjuende partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ble av det lange slaget. Nesten seks og en halv time etter partiet startet, endte duellen med remis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Selv om det har blitt spilt i nesten seks og en halv time, forventes det at VM-deltakere i sjakk (som helst bare vil slappe av) må stille opp på pressekonferanse.

Carlsen ville derimot ikke gå med på at han dro ut remis-partiet med vilje.

- Nei. Det var alltid en liten sjanse for at jeg kunne få til noe. Jeg tenkte at når han gikk med på et slikt sluttspill, så gikk han med på å bli pint.

Kan ha misset sjansene sine Innledningsvis snakket duellantene om hvordan de endte opp i sluttspillet som etter mye stanging fra Carlsens side endte i remis.

- Jeg så ingen måte å få mer ut av det. Jeg fant antakeligvis alle mulighetene som var der. Det var feller der, som gjorde at jeg valgte min strategi inn i sluttspillet. Det ble ikke den store flyten og jeg fant ikke helt fram. sier Carlsen.

På spørsmål fra Dagbladet om han var frustrert over at han ikke klarte å bryte ned Anands forsvar, understreket Carlsen at han ikke fortviler.

- Jeg synes det er ok med remis. Om jeg misset på noe vet jeg ikke helt hvor. Det var en lovende posisjon, men han gjorde en god jobb med å forsvare seg, sier han.

Å spille på denne måten er relativt uvanlig for nordmannen. Vanligvis prøver han å få motstanderen ut av forberedelsene så raskt som overhodet mulig, men i dag spilte han i de forberedte linjene lenge.

- Det virket som en god løsning. Som du kan se ut fra partiet er det ikke stor risiko for hvit i å velge den veien, sier Carlsen.

- Forsvarte meg godt Vishy Anand fikk spørsmål om det er frustrerende å spille et parti hvor motstanderen presser og presser mens han leter etter en mulighet til å få den avgjørende fordelen.

- Det er ikke så frustrerende om jeg får remis. Hadde jeg tapt hadde det vært annerledes. Men jeg synes jeg forsvarte meg godt, sier Anand.

Han ville derimot ikke spekulere i hva maraton-partiet vil ha å si for morgendagens dyst.

- Det finner vi ut i morgen. Jeg er ikke veldig utslitt - den siste timen var ikke så ille. Jeg får litt mindre tid til å forberede meg til i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling