Carlsen mener Anand skrev under på at det var greit å pine ham

Kan ha oversett vinnersjanser.

LANGT PARTI: Det sjuende partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ble av det lange slaget. Nesten seks og en halv time etter partiet startet, endte duellen med remis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LANGT PARTI: Det sjuende partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ble av det lange slaget. Nesten seks og en halv time etter partiet startet, endte duellen med remis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Selv om det har blitt spilt i nesten seks og en halv time, forventes det at VM-deltakere i sjakk (som helst bare vil slappe av) må stille opp på pressekonferanse.

Carlsen ville derimot ikke gå med på at han dro ut remis-partiet med vilje.- Nei. Det var alltid en liten sjanse for at jeg kunne få til noe. Jeg tenkte at når han gikk med på et slikt sluttspill, så gikk han med på å bli pint.

Kan ha misset sjansene sine Innledningsvis snakket duellantene om hvordan de endte opp i sluttspillet som etter mye stanging fra Carlsens side endte i remis.

- Jeg så ingen måte å få mer ut av det. Jeg fant antakeligvis alle mulighetene som var der. Det var feller der, som gjorde at jeg valgte min strategi inn i sluttspillet. Det ble ikke den store flyten og jeg fant ikke helt fram. sier Carlsen.På spørsmål fra Dagbladet om han var frustrert over at han ikke klarte å bryte ned Anands forsvar, understreket Carlsen at han ikke fortviler.

- Jeg synes det er ok med remis. Om jeg misset på noe vet jeg ikke helt hvor. Det var en lovende posisjon, men han gjorde en god jobb med å forsvare seg, sier han.Å spille på denne måten er relativt uvanlig for nordmannen. Vanligvis prøver han å få motstanderen ut av forberedelsene så raskt som overhodet mulig, men i dag spilte han i de forberedte linjene lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer