Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen misfornøyd med nærkontakt med Zürich-publikummet

Reagerer på vaktholdet.

UVANT: Sikkerheten og vaktholdet rundt Magnus Carlsen og de andre sjakkspillerne i Zürich Chess Challenge er annerledes enn Carlsen er vant med. Foto:  EPA/WALTER BIERI
UVANT: Sikkerheten og vaktholdet rundt Magnus Carlsen og de andre sjakkspillerne i Zürich Chess Challenge er annerledes enn Carlsen er vant med. Foto: EPA/WALTER BIERI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen vant enkelt mot Boris Gelfrand i åpningspartiet i storturneringen Zürich Chess Challenge.

Men overfor NRK er han kritisk til vaktholdet og friheten til spillerne. Carlsen mener spillerne i turneringen er for tett på publikum.

- Jeg kan ikke si jeg er sånn kjempefornøyd med det. I prinsippet er det hyggelig at man er såpass nært til publikum, men det er rart at hvem som helst som sitter med computer her kan si noe til meg eller mine motstandere. Det er litt så som så, sier Magnus Carlsen til NRK.no.

- Rart Ifølge statskanalen kan spillerne bevege seg fritt inne i spillelokalene i Zürich og de må stå i kø hvis de skal benytte toalettet underveis i partiene.

Uten å antyde at noen jukser, så mener verdensmesteren at det er merkelig at spillerne kan både høre og se potensielle hjelpere mens sjakkpartiene pågår.

- Jeg synes det er litt rart. Det er en veldig stor overgang fra Chennai, sier Carlsen til NRK.no.

Ekstrem sikkerhet I VM i India var det nemlig strengt vakthold rundt de to VM-finalistene. Carlsen og Vishy Anand spilte sjakkpartiene inne i et lydtett glassbur og var isolert fra de rundt 500 publikummerne som satt og så på.

Spillerne hadde hver sin heis ned fra hotellrommet til etasjen der partiene ble spilt - og spillerne måtte gjennom grundige undersøkelser før hvert parti.

I Zürich er situasjonen annerledes og spillerne får nærmest gå fritt blant andre personer som sitter åpenlyst med analyseprogrammer og datamaskiner.

ENKEL SEIER: Magnus Carlsen vant mot Boris Gelfand i Zürich-åpningen. Foto: EPA/WALTER BIERI
ENKEL SEIER: Magnus Carlsen vant mot Boris Gelfand i Zürich-åpningen. Foto: EPA/WALTER BIERI Vis mer

Arrangementsansvarlig Christian Issler kommenterer at «slik er den spesielle atmosfæren i Savoy».

Savoy er hotellet der Zürich-turneringen spilles.

Carlsen møter Levon Aronian i turneringen i morgen.

Hele Norges coronakart