TAKKET FAREN: Magnus Carlsen holdt en lang takketale etter finalen i sjakk-VM hvor han trakk frem forholdet til faren sin Henrik og hvor mye han har hjulpet Magnus på veien til VM-seieren. Video: NTB Scanpix Vis mer

Carlsen møtt med bursdagssang etter triumfen: - Det blir ikke bedre enn dette

Magnus Carlsen verdensmester for tredje gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen ble møtt av bursdagssang da han ankom pressekonferansen i spillelokalet i New York natt til mandag.

Carlsen hadde blitt verdensmester noen minutter tidligere på bursdagen sin, og klarte ikke å skjule gleden over VM-seieren.

- For det første vil jeg takke motstanderen Sergej for en bra kamp. Det var en fantastisk kamp oss mellom. Jeg vil takke alle som har kommet hit for å støtte meg, motstanderen eller de som er fans av spillet, sier Carlsen til det store pressekorpset i New York.

- Det blir ikke bedre

- Da vi spilte uavgjort i det ellevte partiet, visste jeg at dette kom til å skje. Jeg følte meg bra, og har fått litt hvile. Det var ikke lett i dag, og det andre partiet var litt skuffende.

Da spilte Carlsen bort en matchball. Likevel klarte han å kverne den russiske motstanderen Sergej Karjakin i senk, og vant det tredje og fjerde partiet i omspillet i sjakk-VM.

Nå er han verdensester for tredje år på rad.

- Jeg føler meg veldig bra. Det var ikke enkelt, men jeg følte jeg var ovenpå hele veien. VM-tittel er noe man kjemper for lenge, så det er ikke noe gøy å miste det. Jeg er veldig lettet, sier Magnus Carlsen til NRK like etter omspillet.

Til VGTV uttrykte sjakkesset fra Lommedalen at han ikke kunne hatt det stort bedre.

- Det er supert. Det blir ikke noe bedre enn dette, sier han.

- I dag spilte jeg dårlig

Carlsen sa selv at han følte han var ovenpå hele veien.

- Det har vært en positiv trend. Jeg følte jeg var litt sliten, men han fått noen hviledager. Jeg følte meg bra, presset ham på klokka og spilte bedre, sier Carlsen til NRK.

Carlsen har hatt en stigende kurve i verdensmesterskapet som snart har vart i tre uker. I natt var det slutt, og russeren klarte ikke å ta fra Carlsen tittelen.

- I dag spilte jeg veldig dårlig. Jeg vet ikke hvorfor, men det var vanskelig å komme tilbake etter tolv partiet med vanlig sjakk, sier Karjakin etter partiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer