Carlsen nær utrolig VM-bragd

Spiller som et sultent dyr.

FORTSETTER STORSPILLET: Magnus Carlsen viser klasse i Tyskland. Foto: Scanpix
FORTSETTER STORSPILLET: Magnus Carlsen viser klasse i Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor ble Magnus Carlsen sjakkhistoriens første spiller til å sikre seg verdensmestertitlene i tre forskjellige disipliner samtidig. Under det pågående mesterskapet i lyn- og hurtigsjakk i Tyskland er Carlsen allerede i gang med å sette nye rekorder.

Ingen har noen sinne klart å forsvare VM-titler i de to disiplinene, men Carlsen vant i går hurtigsjakk-delen. Etter én av to konkurransedager ligger han også i toppen av lyn-turneringen, med ni poeng av 11 mulige poeng.

- Det er ingen av konkurrentene som klarer å være stabilt gode turnering etter turnering, det er kun Magnus som klarer det, sier NRK-ekspert Torstein Bae om de råsterke prestasjonene.

Tilbake på toppnivå Carlsen har opplevd et resultatmessig svakt 2015, med 7. plassen i Stavanger-turneringen Norway Chess i juni som bunnpunktet, men i Berlin har han spilt strålende.

I parti etter parti har Carlsen herjet med motstanderne og inkassert det ene poenget etter det andre. Konkurrentene har tidvis sett paralyserte ut, uttalte Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel i går.

Og i dag viste Carlsen igjen frem et spill som tyder på at han er tilbake i toppform. Før det ellevte og siste partiet mot Sergej Karjakin var nordmannen ubeseiret, og hadde muligheten til å avslutte dagen på toppen av resultatlisten før morgendagnens 10 avsluttende matcher.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.