Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen nummer to etter å ha avsluttet Biel-turneringen med seier

Virket dog noe uinspirert.

NUMMER TO: Magnus Carlsen vant mot Nico Georgiadis og ble nummer to i Biel Chess 2018. Her fra VM i lynsjakk i Riyadh, Saudi Arabia i fjor. Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
NUMMER TO: Magnus Carlsen vant mot Nico Georgiadis og ble nummer to i Biel Chess 2018. Her fra VM i lynsjakk i Riyadh, Saudi Arabia i fjor. Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM-vinneren Magnus Carlsen fikk en liten opptur med sin tredje seier i Biel-turneringen i sjakk. Dermed endte han på annenplassen totalt.

Nordmannen spilte med hvite brikker mot hjemmehåpet Nico Georgiadis. Etter en komfortabel åpning mistet nordmannen litt av initiativet i partiet midtveis. Dataprogrammene viste at Carlsen lå så vidt under.

Det var ikke noe stort parti av nordmannen som virket litt uinspirert etter at turneringsseieren glapp dagen før. Det var først etter sveitserens 46. trekk under et visst tidspress at seierspila endelig pekte i været for Carlsen.

Før oppgjøret hadde Carlsen vunnet to, tapt en og spilt resten av de ti partiene i Biel remis. Med tapet mot Sharkhriyar Mamedyarov tirsdag var det klart at den regjerende verdensmesteren ikke ville vinne turneringen.

Carlsen ble nummer to med totalt 6 poeng, mens Mamedyarov som avsluttet med remis i sitt siste parti endte opp med 7,5 poeng. Nærmest Carlsen kom franske Maxime Vachier-Lagrave og russeren Peter Svidler.

Carlsen innledet turneringen på best mulig måte med å vinne to strake partier, men hadde seks strake remiser før tapet i nest siste runde kom.

Turneringen i Sveits er foreløpig den siste for Carlsen før han i november skal forsvare sin VM-tittel mot amerikanske Fabiano Caruana i London.

Turneringen i best av tolv partier går fra 9.–28. november.