Carlsen om sin egen prestisjefilm: - Jeg har ikke sett den

Har premiere i dag.

PREMIEREKLAR: Filmen om Magnus Carlsen vises for første gang i USA i dag. I går var verdensmesteren på sponsoroppdrag sammen med Therese Johaug, Casper Ruud og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
PREMIEREKLAR: Filmen om Magnus Carlsen vises for første gang i USA i dag. I går var verdensmesteren på sponsoroppdrag sammen med Therese Johaug, Casper Ruud og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): I dag vises «Magnus» for første gang under Tribeca Film Festival i New York. Den prisbelønte dokumentarskaperen Benjamin Ree har fulgt verdens beste sjakkspiller over en lang periode og på den måten fått tilgang til ekslusivt materiale.

Det er knyttet stor spenning til visningen av filmen, og i går spurte Dagbladet hovedpersonen hva han selv tenker om den.

- Det er en stund siden jeg har gjort noe med den, men arbeidet med den har vært fint. Det er hyggelige folk som har jobbet med meg og det har ikke vært for mye styr, forteller Carlsen.

På tynn is I intervjuet kommer det fort frem at Carlsen ikke har helt kontroll på detaljene rundt filmen, som hvilket innhold publikum får se eller når Ree startet å følge ham.

- Det er en del gamle opptak og sånn. Og så var det ... Jeg husker ikke helt en gang, jeg.

- Det var vel rett før VM-kampen mot Anand, skyter manager Espen Agdestein inn.

- Ja, ja, nikker Carlsen.

Ikke sett den Etter den VGTV-produserte dokumentaren om Carlsen som ble gitt ut i forkant av VM-kampen mot nevnte Vishy Anand i 2013, er forventningene store til den kommende filmen som vises på norske kinoer i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer