Carlsen om trekket som rystet ekspertene: - En følelse av komplett panikk

Skjønte det med en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter dagens parti hvor Magnus Carlsen til slutt trakk det lengste strået, var det to duellanter med veldig ulikt humør som møtte pressen.

På spørsmål fra Dagbladet om hva som gikk gjennom hodet hans da han innså hvilken tabbe han hadde gjort, svarte han at det var grusomt.- Det er det samme for alle sjakkspillere. Det er en følelse av komplett panikk. Noen ganger er man utrolig heldig og slipper unna med det. Jeg vet ikke hva sjansen for det er. Tingen er at stillingen er så mye bedre for hvit at man ikke forventer sånne ting. De aller fleste gangene blir man alvorlig straffet.

- Det skal ikke skje Tabben skjedde etter en rekke relativt passive ventetrekk. Selv om stillingen var gunstig for Carlsen, var det ikke opplagt hvordan han skulle angripe.

- Jeg var fornøyd med posisjonen jeg fikk i åpningen, men jeg strevde litt med å finne den riktige åpningen.Når skjønte du at du hadde gjort en kjempetabbe?

- Jeg skjønte det med en gang jeg hadde gjort trekket. Det er ingen god følelse. Det skal ikke skje. Jeg var ekstremt heldig. Jeg hadde ikke like mye selvtillit i spillet mitt etter tabben. Det preget meg, sier Carlsen.- VM-tittelen kunne blitt tapt der. Jeg er utrolig lettet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer