Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen om trekket som rystet ekspertene: - En følelse av komplett panikk

Skjønte det med en gang.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter dagens parti hvor Magnus Carlsen til slutt trakk det lengste strået, var det to duellanter med veldig ulikt humør som møtte pressen.

På spørsmål fra Dagbladet om hva som gikk gjennom hodet hans da han innså hvilken tabbe han hadde gjort, svarte han at det var grusomt.

- Det er det samme for alle sjakkspillere. Det er en følelse av komplett panikk. Noen ganger er man utrolig heldig og slipper unna med det. Jeg vet ikke hva sjansen for det er. Tingen er at stillingen er så mye bedre for hvit at man ikke forventer sånne ting. De aller fleste gangene blir man alvorlig straffet.

- Det skal ikke skje Tabben skjedde etter en rekke relativt passive ventetrekk. Selv om stillingen var gunstig for Carlsen, var det ikke opplagt hvordan han skulle angripe.

- Jeg var fornøyd med posisjonen jeg fikk i åpningen, men jeg strevde litt med å finne den riktige åpningen.

Når skjønte du at du hadde gjort en kjempetabbe?

- Jeg skjønte det med en gang jeg hadde gjort trekket. Det er ingen god følelse. Det skal ikke skje. Jeg var ekstremt heldig. Jeg hadde ikke like mye selvtillit i spillet mitt etter tabben. Det preget meg, sier Carlsen.

- VM-tittelen kunne blitt tapt der. Jeg er utrolig lettet. 

Forventet ingen gave Vishy Anand var naturlig nok veldig skuffet etter at han ikke klarte å utnytte den gavepakken han fikk av Carlsen.

- Når man ikke forventer en gave, er det ikke alltid man tar den. Jeg var veldig fokusert på mine planer, men jeg endte med å være ett trekk bak hele veien. Et ganske forferdelig parti.

- Man skjønner at noe gikk galt, var den korte beskjeden fra utfordreren.

I morgen er det hviledag, før VM-kampen fortsetter med det sjuende partiet på mandag. Også da stiller Carlsen med hvite brikker. 

BETENKT: Parti 6 i Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BETENKT: Parti 6 i Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling