Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen på gullkurs i hurtigsjakk-VM

To remis og tre seire.

GREI DAG: Magnus Carlsen åpnet med remis mot russeren Daniil Dubov i første parti av annen dag i hurtigsjakk-VM søndag. De to neste rundene endte med seier, mens det fjerde endte i remis. Foto: JOERG CARSTENSEN/dpa/NTB Scanpix
GREI DAG: Magnus Carlsen åpnet med remis mot russeren Daniil Dubov i første parti av annen dag i hurtigsjakk-VM søndag. De to neste rundene endte med seier, mens det fjerde endte i remis. Foto: JOERG CARSTENSEN/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen åpnet med remis mot russeren Daniil Dubov i første parti av annen dag i hurtigsjakk-VM søndag. De to neste rundene endte med seier, mens det fjerde endte i remis.

24-åringen sto dårlig til tidlig i søndagens åpningsduell mot Dubov. Enda verre ble det da han tabbet seg ut og ga bort en bonde mot slutten. Den regjerende verdensmesteren klarte likevel å redde inn remis.

- Jeg hadde en litt dårlig åpning, så ble det en relativt åpen stilling, før jeg mistet kontrollen fullstendig, sa Carlsen til VGTV.

Etter partiet så Carlsen frustrert ut. Sjakkspilleren valgte å ikke stille opp til intervju. Lørdag møtte han pressen etter alle partiene. Først etter det tredje partiet møtte han mediene.

To seirer I den sjuende runden gikk det langt bedre. Ingen av spillerne hadde et klart overtak og stillingen endret seg stadig gjennom partiet, men polske Radoslaw Wojtaszek bukket til slutt under for tidspresset.

- Det var en ren nervekamp. Sjanser til begge partene og begge ville spille, men jeg hadde mer tid, sa Carlsen.

I søndagens tredje parti ble det en relativt enkel seier mot Gadir Guseniov fra Aserbajdsjan.

- Det var et behagelig parti i forhold til de andre. Det var ikke noe fantastisk spill, men jeg fikk meg i hvert fall en seier, sa Carlsen.

Mot Ian Nepomnjasjtsji lå verdensmesteren bra til, men overså trolig en mulighet til å gå for seier og måtte nøye seg med remis. På seks partier mot russeren har nordmannen aldri vunnet.

- Det er OK. Jeg klager aldri på uavgjortresultater. Det var vanskelig å se hvordan stillingen var, sa Carlsen.

På åpningsdagen ble det remis i det første partiet for Magnus Carlsen. Deretter fulgte tre seirer, før han avsluttet med en ny remis i siste parti. Totalt står Carlsen med 7 poeng etter ni av 15 runder.

Agdestein sterk Simen Agdestein vant sitt første parti søndag mot Nikita Vitugov, mens Aryan Tari slo Rinat Jumabajev. I annet parti tapte Agdestein mot Alexander Riazantsev, mens Tari spilte remis mot Falko Bindrich.

I tredje parti spilte Agdestein remis, mens Tari gikk på søndagens første tap mot canadiske Eric Hansen. I søndagens fjerde runde, den niende totalt, kjempet Agdestein tappert, men måtte se seg slått. Også Tari tapte.

Sammenlagt har Agdestein 4,5 poeng, mens Tari er oppe i 3,5 poeng. Alle de norske skal gjennom ytterligere ett parti søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!