Carlsen reiser trolig til India allerede i august

Vil sjekke forholdene før VM-duellen i november.

 TIL INDIA:  For å være best mulig forberedt til VM-duellen mot Vishy Anand i India, reise Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein (t.h) trolig nedover for å sjekke forholdene allerede i august. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TIL INDIA: For å være best mulig forberedt til VM-duellen mot Vishy Anand i India, reise Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein (t.h) trolig nedover for å sjekke forholdene allerede i august. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Sjakkeneren Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein vil trolig besøke Chennai i India, spillestedet for VM-duellen mellom nordmannen og Vishy Anand, allerede i august.

Det norske støtteapparatet ønsker å se på forholdene i Chennai og stille best mulig forberedt til VM-duellen i november.

- Vi kommer til å diskutere dette nærmere når Magnus kommer tilbake fra Moskva. I midten av denne uken får vi en god del av dette på plass, sier Agdestein til NTB.

På inspeksjonsrunden som det norske VM-apparatet vil ta nærmere i øyesyn, har de foreløpig disse postene på programmet:

* Bli kjent med byen og spillestedet.

* Treffe arrangøren og legge til rette for at det blir en internasjonal pressekonferanse mens de er på besøk.

* De må finne ut om det er hensiktsmessig å ta med eget medisinsk personell i forbindelse med VM-oppgjøret.

Tar med mat fra Norge Når det gjelder kostholdet under VM-dysten i november, er Agdestein helt klar på at all maten tas med fra Norge.

- Det er ikke sånn at Magnus har noe imot indisk mat. Den liker han godt. Men det er en helt annen bakterieflora i India enn den vi er vant med hjemme, sier Agdestein.

- Derfor blir det norsk mat i India, slår han fast.

I den siste virkelige styrkeprøven før VM oppnådde Carlsen en 2.-plass i den knallsterke turneringen Tal Memorial, som ble avsluttet søndag.

Selv om sammenlagtresultatet nok ikke var som han hadde håpet, vant han det viktige partiet mot Anand. I tillegg gikk han seirende ut av partiene mot russeren Vladimir Kramnik og amerikaneren Hikaru Nakamura. Fem partier endte remis og ett med tap.

Sammenlagt vant Boris Gelfand på 6 poeng, foran Carlsen på 5,5.

(NTB)