Carlsen-remis. Krise for Tari

Magnus Carlsen innledet dag to av hurtigsjakk-VM med remis mot både Wang Hao og Aleksandr Rakhmanov i Moskva. For Aryan Tari ble det en dramatisk start på dagen.

GREI START: For  Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix
GREI START: For Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmannen står dermed med tre seire og fire remis etter sju partier i den russiske hovedstaden. Carlsen har fem poeng etter sju partier og er med det ett poeng bak teten. Totalt skal det spilles 15 partier i hurtigsjakk for å krone en verdensmester.

Selv om Carlsen med hvite brikker hadde tidvis et lite overtak mot Hao, ebbet fredagens første parti ut i stillingskrig. Carlsen fikk etter hvert tidsnød, men klarte å hente seg inn og berge remis mot sin kinesiske motstander.

Remis ble det også mot Rakhmanov. Selv om russeren i motsetning til Carlsen fikk tidsnød, endte partiet med poengdeling. Etter partiet fremsto nordmannen oppgitt over å måtte ta til takke med et halvt poeng mot russeren.

Tari kom for sent

Aryan Tari fra Lier fikk en svært tung start på dag to. 20-åringen fant ikke bordet sitt og mistet med det seks minutter mot Jevgenij Tomasjevskij i det første partiet.

Likevel lot ikke Tari seg vippe av pinnen. 20-åringen hentet inn noe tid med raske trekk i starten og klarte å presse russeren. Partene ble til slutt enige om remis etter 27 trekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer