Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen-remis. Krise for Tari

Magnus Carlsen innledet dag to av hurtigsjakk-VM med remis mot både Wang Hao og Aleksandr Rakhmanov i Moskva. For Aryan Tari ble det en dramatisk start på dagen.

GREI START: For  Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix
GREI START: For Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nordmannen står dermed med tre seire og fire remis etter sju partier i den russiske hovedstaden. Carlsen har fem poeng etter sju partier og er med det ett poeng bak teten. Totalt skal det spilles 15 partier i hurtigsjakk for å krone en verdensmester.

Selv om Carlsen med hvite brikker hadde tidvis et lite overtak mot Hao, ebbet fredagens første parti ut i stillingskrig. Carlsen fikk etter hvert tidsnød, men klarte å hente seg inn og berge remis mot sin kinesiske motstander.

Remis ble det også mot Rakhmanov. Selv om russeren i motsetning til Carlsen fikk tidsnød, endte partiet med poengdeling. Etter partiet fremsto nordmannen oppgitt over å måtte ta til takke med et halvt poeng mot russeren.

Tari kom for sent

Aryan Tari fra Lier fikk en svært tung start på dag to. 20-åringen fant ikke bordet sitt og mistet med det seks minutter mot Jevgenij Tomasjevskij i det første partiet.

Likevel lot ikke Tari seg vippe av pinnen. 20-åringen hentet inn noe tid med raske trekk i starten og klarte å presse russeren. Partene ble til slutt enige om remis etter 27 trekk.

– Det var krise. Uberen brukte litt for lang tid og klarte ikke snu. Det var helt katastrofe, jeg trodde ikke jeg skulle rekke runden. Jeg kom seks minutter for seint, og det er mye når du spiller mot en russisk mester med svarte brikker, sa Tari til NRK.

Remis ble det også mot Dmitrij Jakovenko. Lier-gutten står med fire poeng etter sju partier.

Johan-Sebastian Christiansen tapte fredagens åpningsparti mot tyrkiske Vahap Sanal. Sandefjord-gutten spilte deretter remis mot tyske Alexander Donchenko.

EN AV VERDENS BESTE: Magnus Carlsen briljerer ikke bare i én aktivitet. Sjakkongen gjester «Lindmo» på NRK, hvor dette ble en av kveldens teamer. Vis mer

Carlsen jakter titler

Carlsen ble verdensmester i hurtigsjakk i 2014 og 2015. Han er regjerende mester i lynsjakk og langsjakk.

VM i lyn- og hurtigsjakk spilles i Moskva fra 26. til 30. desember. Hurtigsjakkpartiene spilles de tre første dagene, mens lynsjakkpartiene avgjøres de to siste dagene.

– Jeg stiller opp for å ta to VM-gull. Det er det ingen tvil om. Hvis jeg er på topp, så har jeg god sjanse til det, sa Magnus Carlsen til VG før mesterskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media