Carlsen-sjokk: - Jeg kan ikke forstå det som skjer

Ikke tapt raskere på 11 år.

GIKK PÅ EN SMELL: Magnus Carlsen overrasket med å gjøre flere tabber under Grand Chess Tour i Belgia i går. Foto. Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Magnus Carlsen overrasket med å gjøre flere tabber under Grand Chess Tour i Belgia i går. Foto. Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Carlsen (25) har startet Grand Chess Tour-turneringa YourNextMove i belgiske Leuven overraskende dårlig. Med bare fire poeng av ti mulige ligger den regjerende lang- og hurtigsjakkverdensmesteren på delt 8.-plass.

Gårsdagens fem hurtigsjakkpartier endte med tap og uvanlige tabber mot både Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura. Etter en feil mot førstnevnte, ga Carlsen opp mot Nakamura etter bare 17 trekk etter en nærmest ufattelig overseelse seks brikkeforflytninger tidligere.

Tapet er det raskeste på 11 år, ifølge sjakkbloggen Matt og Patt. Overfor Dagbladet forteller ekspert Atle Grønn at han knapt trodde det han så.

- Totalinntrykket fra de to siste partiene er at de ikke kunne vært dårligere. Det er noe av det verste jeg har sett av Magnus. Det er to ulykker som skjer. En kan inntreffe i hurtigsjakk, men at det inntreffer to er krise. Den siste mot Nakamura er så ille at den ikke kan tas helt alvorlig. Det er en type feil som vanlige norske klubbspillere hadde vært flaue over å gjøre. Jeg kan ikke huske at Magnus har gjort noe sånt før, forteller Grønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer