Carlsen slapp med skrekken: - Skikkelig, skikkelig dårlig

Fabiano Caruana kunne sette Magnus Carlsen i sjakk matt, men nordmannen slapp med skrekken og berget remis i Norway Chess. I armageddon ble det tap for Carlsen.

TUNG DAG: Magnus Carlsen slet mot Fabiano Caruana under den 9. runden i Norway chess 2019 i Stavanger konserthus.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TUNG DAG: Magnus Carlsen slet mot Fabiano Caruana under den 9. runden i Norway chess 2019 i Stavanger konserthus. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carlsen hadde allerede vunnet Norway Chess, men på turneringens siste dag ble det høydramatisk for den norske sjakkongen mot VM-motstanderen fra 2018.

Selv om Carlsen lenge hadde et lite overtak, begynte klokka å tikke faretruende for nordmannen. Det utnyttet Caruana og begynte å angripe.

Amerikaneren fikk en god mulighet til å tvinge Carlsen inn i sjakk matt, men overså det. Under tidspresset utnyttet Carlsen amerikanerens grove feil og fikk berget remis etter trekkgjentakelse.

Gnidde det inn

Remisen innebærer at Carlsen står uten tap i 68 langsjakkpartier på rad.

At Carlsen var på meget tynn is, innså han selv. Da partiet var over, viste han Caruana den aktuelle stillingen som amerikaneren hadde oversett. Det fikk amerikaneren til å riste på hodet og ta seg i håret.

Remis innebærer at partiet gikk til armageddon. Det innebærer at hvit får tre minutter ekstra og må vinne.

Tapte i armageddon

Carlsen hadde vunnet samtlige av sine fem armageddonpartier i turneringen, men mot Caruana sa det stopp. Amerikaneren spilte svært godt og fikk sanket Carlsens brikker. Nordmannen var i tidsnød og ga til slutt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer