Magnus Carlsen slo Fabiano Caruana - beholdt verdensmestertittelen

Carlsen slår tilbake mot kritikerne: - De har rett til sine dumme meninger

Etter å ha regelrett knust Fabiano Caruana i omspillet, slo Magnus Carlsen tilbake mot ekspertene som slaktet valget hans om å ta kampen dit med remis i det tolvte partiet mandag.

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen var strålende fornøyd med å ha forsvart verdensmestertittelen på The College i Holborn, London. Foto: Bildbyrån
VERDENSMESTER: Magnus Carlsen var strålende fornøyd med å ha forsvart verdensmestertittelen på The College i Holborn, London. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Etter tre seire av tre mulige i hurtigsjakk-omspillet om VM-tittelen, viste Magnus Carlsen at han er i en egen klasse når det kommer til omspill. Dermed sikret han sin fjerde strake verdensmestertittel.

Dette var det tiende strake omspillet hvor nordmannen har gått seirende ut. Det forrige tapet kom i 2007 da han var 16 år.

På pressekonferansen fikk den norske verdensmesteren flere spørsmål om valget han tok da han i en fordelaktig posisjon valgte å tilby remis i det tolvte og siste klassiske partiet.

- Jeg tror at ikke konklusjoner bør bli tatt på bakgrunn av resultatet. Basert på kunnskapen jeg satt med da, synes jeg at jeg gjorde et godt valg. Det var ting underveis som jeg kunne gjort bedre og annerledes, men basert på det jeg visste, synes jeg at jeg gjorde rett. Ikke bare på grunn av resultatet i dag, svarte Carlsen.

- En liten del av meg ville nok angret om jeg tapte i dag, men du må bare ta valgene som du føler er best for deg selv, sa Carlsen.

- Rett til sine dumme meninger

Carlsen fikk kritikk så det holdt etter det valget og mange sjakkspillere og eksperter satte spørsmålstegn ved Carlsens psyke. Med tre av tre seire fikk Carlsen spørsmål om han hadde fått med seg kritikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer