Carlsen sliter med formen. Tapte da Norge slo Sveits i lag-EM

2,5 - 1,5.

Berlin, Tyskland 20151014.
Magnus Carlsen under VM i lynsjakk i Berlin.
Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix
Berlin, Tyskland 20151014. Magnus Carlsen under VM i lynsjakk i Berlin. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpixVis mer

Det norske laget slo Sveits 2,5-1,5 i lag-EM i sjakk tirsdag, men verdensmester Magnus Carlsen var ikke på topp. Han tapte for annen gang i mesterskapet.

Mandag spilte Carlsen uavgjort mot dansken Sune Berg Hansen. Tirsdag mot Yannick Pelletier gikk det ikke bra i det hele tatt for verdensmesteren. Han måtte tåle det enste norske tapet i lagkampen for menn.

Jon Ludvig Hammer og Aryan Tari sto for de norske seirene mot henholdsvis Sebastian Bogner og Nico Georgiadis, mens Frode Urkedal klarte remis mot Richard Foster. Dette betyr at det norske laget står med tre seirer på fem kamper.

I kvinneklassen ble det islandske laget for sterkt for Norge. Islendingene vant 3-1. Det var Niina Koskela som sto for den norske seieren. Hun var avgjort et lyspunkt på en svart dag. Koskela slo Elsa Maria Kristinardottir.

Sheila Barth Sahl tapte for Lenka Ptacnikova, Monika Machlik tapte for Gudlaug Thorsteinsdottir, og til slutt måtte Ellisiv Reppen gi tapt mot Hrund Hauksdottir.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram