SLO VERDENSMESTEREN: Magnus Carlsen slo indiske Viswanathan Anand (i bakgrunnen) i hurtigsjakk i Kristiansund. Foto: Rafa Rivas, AFP/Scanpix
SLO VERDENSMESTEREN: Magnus Carlsen slo indiske Viswanathan Anand (i bakgrunnen) i hurtigsjakk i Kristiansund. Foto: Rafa Rivas, AFP/ScanpixVis mer

Carlsen slo Anand i hurtigsjakk

Verdens beste mot verdensmesteren.

||| Magnus Carlsen klarte én seier fulgt av remis mot indiske Viswanathan Anand i dag. Dermed har Carlsen beseiret verdensmesteren i sjakk.

Fra før er bærumsspilleren rangert som verdens beste.

- Det gikk veldig bra, og i det første partiet fikk jeg et lite initiativ. Men det var veldig spennende og intenst helt til slutt, sa Carlsen til NRK.

De to stormestrene møttes mandag i hurtigsjakkturneringen i Kristiansund. Carlsen trengte 54 trekk til å slå inderen i det første partiet. Anand klarte ikke å ta revansje i det neste partiet. Etter 28 trekk ble de to enige om at duellen kom til å ende i uavgjort - remis på sjakkspråket.

Dermed sikret 19-åringen fra Bærum seg en ny tittel og en ny fjær i hatten. For det første vant han tredagersturneringen på Nordmøre, kanskje er det enda gjevere å vite at han har slått den regjerende verdensmesteren.

Magnus Carlsen ble i 2004 den tredje yngste stormesteren i sjakkhistorien. 1. januar i år sto han øverst på verdenssjakkforbundets offisielle rankingliste, en plass han beholdt da listen ble oppdatert 1. juli.

Anand kapret på sin side verdensmestertittelen allerede i 2007. Han har beholdt den i tre år og forsvart den to ganger. Magnus Carlsen har allerede kvalifisert seg til den såkalte Candidates Tournament i april neste år. Der skal åtte sjakkspillere kjempe om muligheten til å utfordre Anand i VM i 2012.

(NTB)