Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen slo den kvinnelige verdensmesteren Hou

Tok sin fjerde strake seier.

FIRE STRAKE: Verdensmester Magnus Carlsen slo den kinesiske kvinnelige verdensmesteren Hou Yifan i storturneringen i sjakk lørdag.

Carlsen har nå vunnet fire strake kamper. Han har også to remis og ett tap innledningsvis i turneringen. Foto: Reuters/NTB Scanpic
FIRE STRAKE: Verdensmester Magnus Carlsen slo den kinesiske kvinnelige verdensmesteren Hou Yifan i storturneringen i sjakk lørdag. Carlsen har nå vunnet fire strake kamper. Han har også to remis og ett tap innledningsvis i turneringen. Foto: Reuters/NTB Scanpic Vis mer

Verdensmester Magnus Carlsen slo den kinesiske kvinnelige verdensmesteren Hou Yifan i storturneringen i sjakk lørdag.

Carlsen har nå vunnet fire strake kamper. Han har også to remis og ett tap innledningsvis i turneringen.

Partiet var lenge veldig jevnt, men den kinesiske motstanderen med svart virket å være lite villig til annet enn å forsvare sine brikker.

Magnus Carlsen hadde lenge problemer med å finne huller i motstanderens tette forsvar. Stillingen var veldig statisk og det var egentlig lite som skjedde annet enn at Carlsen forsøkte å manøvrere sine offiserer rundt på brettet.

Det begynte først å skje noe da spillerne nærmet seg tidskontrollen. I det 36. trekket hadde nordmannen tilrevet seg en betydelig overtak, og det initiativet ga han aldri fra seg. Etter 54 trekk var kampen over.

Søndagens motstander for Carlsen er den litt uberegnelig spilleren Baadur Jobava fra Georgia.

(©NTB)