Carlsen slo verdenstreeren da Norge knuste Italia: - Utrolig godt å slå ham

Sterk seier.

STERK SEIER: Magnus Carlsen slo verdenstreeren Fabiano Caruana da Norge ble for sterke for Italia i Tromsø i dag. Her fra et tidligere parti mot det finske laget. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STERK SEIER: Magnus Carlsen slo verdenstreeren Fabiano Caruana da Norge ble for sterke for Italia i Tromsø i dag. Her fra et tidligere parti mot det finske laget. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kampen Caruana — Carlsen var det suverene høydepunktet på fredagens sjakkprogram.

- Caruana er nummer tre i verden. Han er en av de beste. Det er utrolig godt å slå ham. Jeg går ikke for remis, jeg går for seier. Åpningen var ingen kjempesuksess, men det gikk bra etterpå, oppsummerte Carlsen etter seieren overfor NRK.

Da Jon Ludvig Hammer og Kjetil A. Lie også vant sine kamper, begge med hvite brikker, ble det seier til Norge. Det gjorde ingenting at Leif Erlend Johannessen tapte sitt parti med svarte brikker mot Daniele Vacaturo. Selv om Johannessens tap ikke hadde stort å si for Norge som lag, var han skuffet over egen prestasjon.

- Det viktigste er at laget vant. På forhånd var nok mitt parti det vanskeligste å vinne, men jeg er fortsatt skuffet over meg selv. Jeg spilte dårlig og tok noen dårlige beslutninger. Jeg kjenner godt til motstanderen og kjenner han som en aggressiv type. Han åpnet også aggressivt mot meg, sa Johannessen til NRK.

- Lagkameratene mine reddet meg i dag, smilte han.

Jon Ludvig Hammer poengterte også viktigheten av laget etter sin seier fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer