Carlsen spiller superturnering i Stavanger til sommeren

Norway Chess arrangeres for tredje gang.

KOMMER TIL STAVANGER: Magnus Carlsen vil delta i Norway Chess for tredje året på rad. Her fra i fjor, da også Simen Agdestein var med.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KOMMER TIL STAVANGER: Magnus Carlsen vil delta i Norway Chess for tredje året på rad. Her fra i fjor, da også Simen Agdestein var med. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge vært usikkert om Norway Chess ville arrangeres også i 2015, men Dagbladet har nå fått bekreftet at superturneringen vil bli avholdt i Stavanger til sommeren.

- Det er snakk om perioden fra 15. - 26. juni. Det blir en ekstremt sterk turnering. Vi har en målsetting om å være blant topp tre i verden til enhver tid, sier formann Kjell Madland til Dagbladet.

Carlsen kommer Turneringen har blitt arrangert med suksess i både 2013 og 2014. Begge årene har en rekke av verdens beste spillere tatt turen til Rogaland, noe som har gjort den svært prestisjefull.

Den aller største stjerna har vært Magnus Carlsen, og Madland bekrefter at den regjerende verdensmesteren kommer til Stavanger også i år.

- Norway Chess er jo bygget opp rundt Magnus. Det er hovedgrunnen til at turneringen arrangeres. Det er ikke tvil om at Magnus skal være med, sier Madland.

Jobber med budsjettet Grunnen til at det har vært usikkert om turneringen ville bli arrangert for tredje året på rad, har vært knyttet til økonomi. Norway Chess søkte opprinnelig Stavanger kommune om over én millon kroner i årlig støtte fra 2015 til 2017, men fikk kun innvilget 500 000 kroner i et engangsbeløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer