Carlsen spiller superturnering i Stavanger til sommeren

Norway Chess arrangeres for tredje gang.

KOMMER TIL STAVANGER: Magnus Carlsen vil delta i Norway Chess for tredje året på rad. Her fra i fjor, da også Simen Agdestein var med.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KOMMER TIL STAVANGER: Magnus Carlsen vil delta i Norway Chess for tredje året på rad. Her fra i fjor, da også Simen Agdestein var med. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge vært usikkert om Norway Chess ville arrangeres også i 2015, men Dagbladet har nå fått bekreftet at superturneringen vil bli avholdt i Stavanger til sommeren.

- Det er snakk om perioden fra 15. - 26. juni. Det blir en ekstremt sterk turnering. Vi har en målsetting om å være blant topp tre i verden til enhver tid, sier formann Kjell Madland til Dagbladet.

Carlsen kommer Turneringen har blitt arrangert med suksess i både 2013 og 2014. Begge årene har en rekke av verdens beste spillere tatt turen til Rogaland, noe som har gjort den svært prestisjefull.

Den aller største stjerna har vært Magnus Carlsen, og Madland bekrefter at den regjerende verdensmesteren kommer til Stavanger også i år.

- Norway Chess er jo bygget opp rundt Magnus. Det er hovedgrunnen til at turneringen arrangeres. Det er ikke tvil om at Magnus skal være med, sier Madland.

Jobber med budsjettet Grunnen til at det har vært usikkert om turneringen ville bli arrangert for tredje året på rad, har vært knyttet til økonomi. Norway Chess søkte opprinnelig Stavanger kommune om over én millon kroner i årlig støtte fra 2015 til 2017, men fikk kun innvilget 500 000 kroner i et engangsbeløp.

Arbeidet inn mot sponsormarkedet har imidlertid gått så bra at arrangøren har bestemt seg for at de kan begynne å planlegge turneringen for fullt.

- Det stemmer. Da vi søkte om tre år var det for å få en forutsigbarhet, men vi er veldig glad for at Stavanger kommune støtter oss og at Sandnes kommune ser ut til å gjøre det samme med 150 000 kroner. Ellers er det sponsormidler det dreier seg om. Det er der hovedtyngden av budsjettet ligger, forteller Madland.

Budsjettet har de siste to årene ligget på mellom seks til åtte millioner kroner, noe det også vil gjøre i 2015.

- Veldig glad Norway Chess-ledelsen er naturlig nok lettet over at arrangementet lever videre. Helt siden idéen ble født har målet vært å gjøre turneringen til en stolt norsk sjakktradisjon.

- Vi er veldig glad for at vi kan få æren av å arrangere dette. Vi er ydmyke og takknemlige overfor de som tror på oss og støtter oss. Jeg er veldig glad, sier Madland.

Norway Chess har hatt 100 000 euro i førstepremie i 2013 og 2014 - en premie den ukrainsk-fødte russeren Sergej Karjakin har sikret seg begge gangene. Om Karjakin kommer for å utfordre Carlsen også denne gangen, kan imidlertid ikke Madland gå ut med enda.

- Jeg kan ikke si noe om det, foreløpig. Nå er vi i den fasen hvor det er spillerne som skal på plass.

Det som derimot er sikkert, er at det også i 2014 blir ti spillere som stiller til start. Arrangørstedet er også det samme som i fjor, Scandic Hotell på Forus utenfor Stavanger sentrum.

NORWAY CHESS-FORMANN: Kjell Madland bekrefter at superturneringen i sjakk blir arrangert også i 2015. Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet
NORWAY CHESS-FORMANN: Kjell Madland bekrefter at superturneringen i sjakk blir arrangert også i 2015. Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer