IMPONERER SJAKKINTERESSERTE: Magnus Carlsen spilte remis mot verdensmester Vishy Anand fra India i siste runde i London.
Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
IMPONERER SJAKKINTERESSERTE: Magnus Carlsen spilte remis mot verdensmester Vishy Anand fra India i siste runde i London. Foto: Morten Rakke / NTB scanpixVis mer

Carlsen spilte remis mot verdensmesteren i siste runde

Hadde allerede vunnet turneringen.

(Dagbladet): Magnus Carlsen vant London Chess Challenge etter remis mot verdensmester Vishy Anand i ettermiddag.

Vladimir Kramnik spilte remis mot Michael Adams i sitt parti, og dermed var turneringen avgjort til Carlsens fordel allerede før han var spilt ferdig med Anand.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet og alt. Det går bra nå, sier Carlsen etter turneringen.

Allerede lørdag sikret han den offisielle «verdensrekorden» til Garri Kasparov fra 1999. Etter det partiet har Carlsen en liverating på 2862.4 - og er sikret å slå Kasparovs 2851 uansett resultater i resten av turneringen.

Den offisielle lista presenteres 1. januar.

- Det føles bra. Jeg har hatt en god turnering her, spesielt i andre halvdel, og har spilt ganske bra. Den høyeste ratingen noensinne, jeg er strålende fornøyd med å ha oppnådd det, sier Magnus Carlsen.

- Jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg skal bare fortsette og ha det gøy, det har fungert bra for meg i det siste, sier nordmannen med et smil.

Magnus Carlsen vant altså turneringen med fem seire og tre remis på åtte partier.