Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen spilte sikkert og holdt Caruana til remis

- Jeg trodde jeg sto bedre enn jeg gjorde.

REMIS: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen spilte på det sikre og fikk remis mot verdenstoer Fabiano Caruana på nest siste dag av storturneringen i Tyskland. Foto: Cathy Rogers
REMIS: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen spilte på det sikre og fikk remis mot verdenstoer Fabiano Caruana på nest siste dag av storturneringen i Tyskland. Foto: Cathy Rogers Vis mer

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen spilte på det sikre og fikk remis mot verdenstoer Fabiano Caruana på nest siste dag av storturneringen i Tyskland.

Nordmannen var spådd å få et tøft parti mot Caruana søndag.

Italieneren hadde fordel av hvite brikker og var avhengig av seier for å holde realistisk liv i sammenlagtkampen. Men Caruana klarte aldri å sette Carlsen under press.

Etter drøyt tre timer ved sjakkbordet endte partiet i remis. Etterpå innrømmet Carlsen at han holdt seg til det trygge og lot være å ta sjanser.

- Jeg trodde jeg sto bedre enn jeg gjorde, men jeg valgte den late løsningen som var å forsere remis. Det ble selvsagt gjort med tanke på turneringsseieren, sa han til TV 2.

Carlsen står med tre seirer, to remis og ett tap før turneringen i Baden-Baden avsluttes mandag. Nordmannen leder sammenlagt med et halvt poeng på Caruana og Arkadij Naidtsch. Sistnevnte spiller fortsatt, men tyskerens parti mot franske Etienne Bacrot ligger an til å ende i remis.

Nettopp Bacrot er Carlsens siste motstander mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media