Carlsen står over Norges OL-åpning

De norske gutta føler seg som rockestjerner.

TROMSØ (Dagbladet): Under kveldens åpningsseremoni ble det norske førstelaget trukket fram på scenen. Seansen, med Magnus Carlsen i spissen, varte i rundt fem minutter.

Og det var liten tvil om at de norske gutta gjorde en god figur. Samtlige var ulastelig antrukket. Samtidig viste reserven Kjetil Lie prov på en herlig selvironi, da han fikk forsamlingen til å bryte ut i latter ved å si at det beste er om han spiller minst mulig.

- He-he. Det er et godt tegn for laget hvis jeg spiller lite. Da betyr det at alle de andre presterer. Vi tenker som et lag, forklarer Lie overfor Dagbladet.

- Føles som rockestjerner Under seremonien ble alle de 174 deltakernasjonene presentert via storskjerm. Etter hvert som navn og flagg ble vist, reiste delegasjonene seg for å markere sin glede over å være til stede.

Oppmerksomheten var imidlertid størst rundt en norsk 23-åring. Det fikk Leif Erlend Johannessen ettertrykkelig merke.

- Altså, man føler seg jo som rockestjerner bare man sitter i nærheten av Magnus Carlsen. Alle flokker seg jo rundt ham og vil ha autografer, bilder og slikt, sier Johannessen til Dagbladet.

Mannen som til vanlig tjener til livets opphold som advokat, bar selv en strøken dress.

- Vi er godt kledd, som du ser, så for oss er det mer og mer stas. Vi tar det med oss inn i partiene - og satser på å være mest mulig skjerpa også når det drar seg til i morgen.

Carlsen hviler trolig Etter den offisielle åpningen i Skarphallen, snaue ti minutter med bil utenfor Tromsø sentrum, bar det rett tilbake til hotellet.

- Nå blir det et møte etterpå, hvor vi sitter og snakker om hvordan vi skal gjøre det i morgen og hvem som skal spille og ikke, forteller Lie.

Mest sannsynlig kommer Carlsen til å stå over åpningsrunden, som begynner klokken 15.00. Grunnen er enkel: Motstanden vil være såpass svak, at det er bedre å hvile.

- Det vet jeg ikke, men det er mest naturlig at han står over, sier Simen Agdestein til Dagbladet.

Møter Malaysia? Det betyr i tilfellet at Agdestein flyttes fram til bord nummer én. Der håper han å lede Norge til seier på første forsøk.

- Det er alltid bra å starte godt, men det er ikke så lett. Selv om vi møter Malaysia, som det ryktes. De er ikke så dårlige. Det spilles bra sjakk over hele verden. Ofte er de underrangerte også.

- Så du har kjennskap til Malaysia fra før?

- Nei. Jeg vet bare av erfaring at de er ikke så dårlige uansett hvor de kommer fra.

• Det ble i natt klart at Norges førstelag møter Jemen i runde én, mens damelaget skal måle krefter med Sør-Korea. Siden det ble oddetallspåmelding, fikk Norge også med et tredje lag i både åpen klasse og kvinneklassen. Hele oppsettet ser du her.

I formiddag bekreftet også Norges Sjakkforbund at Magnus Carlsen står over den første runden.

I STORFORM: De norske gutta gjorde en fin figur under åpningsseremonien. Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort var konferansier og pratet med Magnus Carlsen, Kjetil Lie, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
I STORFORM: De norske gutta gjorde en fin figur under åpningsseremonien. Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort var konferansier og pratet med Magnus Carlsen, Kjetil Lie, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer