Carlsen storspilte

Sjakkspilleren Magnus Carlsen storspilte mot Hichem Hamdouchi fra Marokko i åttende runde av Reykjavik Open, og leder nå turneringen.

Hamdouchi er regnet som den beste sjakkspilleren i Afrika, men kom mandag til kort mot en storspillende norsk gutt på 15 år.

– Magnus har spilt veldig bra, og jeg er imponert. Det er tøffe motstandere han har møtt i denne turneringen, sier president i sjakkforbundet Torstein Bae til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

Etter at åtte av ni runder er unnagjort står Bærmu-gutten med 6,5 poeng (seks seire, én remis og ett tap), og deler ledelsen sammen med stormesterne Pentyala Harikrishna fra India og Gabriel Sargissian fra Armenia. En av disse tre går mest sannsynlig til topps på Island.

I ettermiddag spilles den avsluttende runden, og Harikrishna og Sargissian møter hverandre. Carlsen spiller med hvite brikker mot Ahmed Adly fra Egypt.

– Magnus er favoritt i sin kamp, og normalt sett skal han vinne den kampen. Jeg tror det fort kan bli remis Harikrishna og Sargissian, og om det skjer går Magnus til topps, sier Bae.

Om to spillere havner på samme poengsum brukes et innviklet system til å kåre vinneren.

– Det er en kvalitetsberegning hvor man legger sammen poengene på alle de spillerne som de har møtt, og hvor bedre motstand teller mer. Så det er uklart hvem som vinner om to havner på samme poengsum, sier Bae.

Fra Norge deltar også WIM (internasjonal mester for kvinner) Ellen Hagesæther. Hagesæther vant i åttende runde, og har nå 3,5 poeng.

IMPONERER IGJEN: 15-årige Magnus Carlsen spiller om turneringsseier seinere i dag. Foto: Scanpix
IMPONERER IGJEN: 15-årige Magnus Carlsen spiller om turneringsseier seinere i dag. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)