Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen tapte den siste kampen

Endte på 6. plass på Island.

Magnus Carlsen (15) tapte tirsdag den siste kampen mot egyptiske Ahmed Adly i sjakkturneringen Reykjavik Open. Dermed ble det sjetteplass på unggutten.

Carlsen var favoritt og hadde gode sjanser til å vinne partiet, men gjorde et skjebnesvangert feiltrekk med liten tid igjen på slutten av partiet. Dermed snudde partiet, og egypteren tok hjem hele poenget.

Dermed ble det delt sjetteplass for Carlsen, med 6,5 poeng som tilsier seks seirer, én remis og to tap. Han var et halvt poeng bak vinnerkvintetten Ahmed Adly, Pentyala Harikrishna (India), Shakriyar Mamedyarov (Aserbadsjan), Igor-Alexander Nataf (Frankrike) og Gabriel Sargissian (Armenia).

Carlsen var imidlertid svært nær ved å vinne turneringen, og han viste nok en gang at han er en av verdens beste spillere.

– Magnus har spilt veldig bra, og jeg er imponert. Det er tøffe motstandere han har møtt i denne turneringen, sa president i sjakkforbundet Torstein Bae til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) før Carlsens siste kamp.

(ANB)

NESTEN: Magnus Carlsen viste seg nok en gang som en fremragende spiller, men han holdt ikke helt inn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling