Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen-teamet med hektiske møter timer før dagens parti

Trener hastet til hotellrommet.

 MÅ BESTEMME SEG:  Vishy Anand må ta en seier på de siste fire partiene, og har en mulighet med hvite brikker i dag. Men et tap vil på langt nær ruinere inderens vinnersjansen. Foto: Lars Eivind Bones
MÅ BESTEMME SEG: Vishy Anand må ta en seier på de siste fire partiene, og har en mulighet med hvite brikker i dag. Men et tap vil på langt nær ruinere inderens vinnersjansen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Etter sju partier i sjakk-VM ser vi en klar tendens.

Den som har spilt med hvite brikker, har greid å skape en såpass stor fordel at motstanderen har blitt tvunget til å forsvare seg med nebb og klør.

Bare i Carlsen første parti med svart greie han å legge press på sin indiske rival - og nordmannen har aldri vært i en reell fare for å tape med hvitt.

La ny slagplan Dagbladet snakket med sekundant og Carlsen-trener Peter Heine Nielsen på hotellet like over klokka ti lokal tid i dag tidlig.

Etter han hadde kastet innpå en frokost, hastet Nielsen opp igjen på Carlsen rom for å forbedre dagens parti sammen med Carlsen.

Dansken hadde det så travelt at han ikke hadde tid til å snakke med pressen.

Det viser at Team Carlsen nok pønsker ut en ny plan for å stoppe Vishy Anand med hvite brikker. Inderen har vært solid med initiativet og tatt to av tre poeng så langt.

Et tap vil være skjebnesvangert for inderen - som ligger ett poeng bak etter sju partier.

Blir ikke sliten Arne Jørstad Riise var medforfatter til boka norske vinnerskaller. I boka omtales Magnus Carlsen.

Riise, som er psykolog, tror ikke Carlsen går bevisst inn for lange partier for å slite ut Anand.

- Carlsens generelle innstilling til sjakk er at han alltid skal kjempe til siste slutt, til siste sjanse er oppbrukt. Han eneste alternativ er å vinne.

- Tror du Carlsen merker kjøret?

- Jeg er ikke bekymret. Stayerevnen er styrken hans, sier Riise.

-Hvordan påvirker det Anand å spille mot en som aldri gir opp?

- Det er nok veldig frustrerende. Det er veldig, veldig tøft. Sjansen for å gjøre feil er større, sier psykologen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling