TRENINGSLEIR: Team Carlsen har gått under jorda før VM-matchen i New York. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TRENINGSLEIR: Team Carlsen har gått under jorda før VM-matchen i New York. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Carlsen til hemmelig sted før VM

Har dratt til et varmt sted med en tilsvarende tidssone som New York. 

Magnus Carlsen er i full gang med forberedelsene til VM-kampen mot Sergej Karjakin i november. Sjakkstjernen reiste på treningsleir i helgen, men destinasjonen skal ikke lekke ut.

– Magnus reiste av gårde i helgen, og han blir værende fram til han skal til New York. Han skal være i toppform til VM starter 11. november, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

– Hvor befinner han seg?

– Det ønsker vi ikke å gå ut med. Men han er i en tidssone tilsvarende New York, bare litt varmere, svarer Agdestein, som legger til at 25-åringen har med seg et team på «fire-fem stykker».

– Hvorfor hemmeligholdet? Er det for å unngå henvendelser fra mediene?

– Det kan være en av grunnene. Også med tanke på folk i lokalmiljøet han befinner seg i. Vi har hatt tradisjon for å holde dette skjult. Det er viktig at Magnus får ro før VM, sier manageren.

Hardt

På treningsleiren blir det mye teori og «sjakklige» forberedelser, beretter Agdestein, men mye fysisk trening skal også unnagjøres før VM.

– Det er viktig å ha mye energi når VM går i gang, for mange faktorer spiller inn i VM. Lyd, stress og mas spiller inn i en storby som New York, og da kan det hjelpe Magnus å være godt fysisk forberedt, sier Agdestein.

– Den fysiske treningen skal være lystbetont. Det blir mye ballspill, for eksempel tennis og basketball, tilføyer Carlsen-manageren.

Karjakin er allerede på plass i USA ifølge et intervju med nettstedet chess24.com.

– Vi bytter om til et nytt regime når jeg reiser til Florida 17. oktober. 20 dager bør være nok til å akklimatisere seg, sa Karjakin i forrige uke.

(NTB)