Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen til topps i London Chess Classic

Dramatisk avslutning.

OMSPILL: Magnus Carlsen slo Maxime Vachier-Lagrave i det avgjørende siste partiet, og stakk dermed av med seieren i London Chess Classic. Foto: AP Photo/Alastair Grant
OMSPILL: Magnus Carlsen slo Maxime Vachier-Lagrave i det avgjørende siste partiet, og stakk dermed av med seieren i London Chess Classic. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Magnus Carlsen leverte da han måtte og vant søndagens parti mot russiske Aleksander Gristsjuk. Dermed måtte spillerne gjennom omspill for å kåre en vinner av London Chess Classic.

Totalt endte tre spillere opp med 5,5 poeng etter ni partier i London Chess - franske Maxime Vachier-Lagrave og Anish Giri fra Nederland, i tillegg til Carlsen.

Vachier-Lagrave slo Giri i hurtigsjakk og møtte til slutt Carlsen i en finale. Det ble spilt to partier, og etter seier i det første ble Carlsen og Vichier-Lagrave enige om trekkgjentakelse i det andre.

Carlsen startet turneringen i London med seks remis, men har spilt seg kraftig opp.

Med seier i turneringen går han også til topps i Grand Chess Tour.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media