Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen slo Veselin Topalov

Carlsen tok ledelsen i Aserbajdsjan

Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan.

SEIER: Magnus Carlsen vant endelig over Veselin Topalov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SEIER: Magnus Carlsen vant endelig over Veselin Topalov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

Carlsen hadde en engelsk åpning med c4, Sc3 mot Topalov i det som ble et langvarig parti. Nordmannen måtte ifølge Matt & Patt jobbe hardt for å vinne sluttspillet med dronning mot tårn og løper. Først etter 56 trekk og fem timers spill var seieren i boks.

Topalov ledet turneringen før torsdagens parti, men nå er Magnus Carlsen på topp med 4,5 poeng. Han er et halvt poeng foran Topalov, kinesiske Ding Liren og nederlandske Anish Giri.

Fredag spiller Carlsen mot Giri med svarte brikker, før han avslutter med hvite brikker mot Ding avslutningsdagen lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media