Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen tok sin sjette strake seier i Nederland

Leder turneringen.

 VANT IGJEN:  Magnus Carlsen tok sin sjette strake seier i storturneringen i Nederland. Foto: NTB Scanpix / EPA/KOEN VAN WEEL
VANT IGJEN: Magnus Carlsen tok sin sjette strake seier i storturneringen i Nederland. Foto: NTB Scanpix / EPA/KOEN VAN WEEL Vis mer

Magnus Carlsen virker ustoppelig og tok sin sjette strake seier i storturneringen i sjakk tirsdag. Teimur Radjabov fra Aserbajdsjan ble beseiret.

Radjabov er ranket som nummer 20 i verden. Han ble etter hvert et lett bytte for verdensmester Carlsen, og partiet var over etter 40 trekk.

- Jeg synes det var et vanskelig parti. Det ble komplisert strategisk, og jeg skjønte ingenting ved flere anledninger. Plutselig fikk jeg overtaket, og jeg tror ikke jeg gjorde så veldig mange feil underveis, sa Carlsen til TV 2.

Magnus Carlsen sa foran turneringen at han ville eksperimentere mer i turneringer han kan skal spille dette året fordi han ikke har VM-kamp før mot slutten av neste år å tenke på.

- Det blir vanskelig å eksperimentere så mye mot spillere som Radjabov. Da må jeg spille noe som er kjent. Jeg gjør så godt jeg kan og kan ikke noe for at motstanderne mine spiller dårlig, sa Carlsen

Nordmannen startet turneringen litt famlende med to remis og ett tap. Tapet kom mot polske Radoslav Wojtaszek. Carlsen leder turneringen med 7,0 poeng.

Onsdag skal Carlsen spille med svarte brikker mot ukraineren Vasil Ivantsjuk.

(NTB)