Carlsen-trekkene som skapte forvirring og forbauselse

Kan ha skuslet bort seieren.

REMIS: Magnus Carlsens 31. og 32. trekk var noe som fikk både datamaskinene og ekspertene til å reagere. Carlsen mistet fordelen han hadde, og parti nummer fire endte med remis. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REMIS: Magnus Carlsens 31. og 32. trekk var noe som fikk både datamaskinene og ekspertene til å reagere. Carlsen mistet fordelen han hadde, og parti nummer fire endte med remis. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Vishy Anand slo knallhardt tilbake i gårsdagens parti, og spilte etterhvert Magnus Carlsen av brettet. Dermed utliknet han stillingen i VM-kampen.

I dag var det nordmannens tur til å ta tilbake initiativet, men Anand forsvarte seg meget godt og kunne til slutt inkassere remis etter at Carlsen gjorde trekk både datamaskinene og ekspertene reagerte på i trekk 31 og 32.

- Det siste trekket til Magnus forstår jeg ikke. Det virker rart, var beskjeden fra stormester Daniel King.Dermed er stillingen 2-2 etter fire partier.

Passe seg for overtenning Gårsdagens dramtiske tap for Anand, var både uventet og overraskende for Carlsen. 23-åringen hadde ikke tapt på nesten fire år og hadde nok ikke sett for seg å bli utspilt da det gjaldt som mest.

Til tross for at tapet utvilsomt var et hardt slag for Carlsen, fortalte manager Espen Agdestein at den regjerende verdensmesteren hadde vært i et relativt godt humør under fellesmiddagen med teamet i går kveld.

Derfor var det også forhåpninger om at Carlsen kunne reise seg allerede i dag. Tidligere har han selv uttalt at han går inn i en slags unntakstilstand etter tap. Det er et avvik fra normalen som han vil rette opp så fort som mulig. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer