Carlsen trengte 32 sekunder på å sette «Mix» sjakk matt

Lekte med sin gamle skolekamerat.

GLISER LURT:  Magnus Carlsen og Mikkel Diskerud gikk i parallellklasser på toppidrettsgymnaset. I går møttes de igjen. Med Carlsen i førersetet. Foto: Petter Remen Hanssen
GLISER LURT: Magnus Carlsen og Mikkel Diskerud gikk i parallellklasser på toppidrettsgymnaset. I går møttes de igjen. Med Carlsen i førersetet. Foto: Petter Remen HanssenVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Magnus Carlsen var i dag i Trondheim for å besøke sponsoren sin. I den anledning ble det satt opp et sjakkparti med Rosenborg-spiller Mikkel «Mix» Diskerud i samme slengen.

Guttene, som begge er født i 1990, gikk på toppidrettsgymnas samtidig i Bærum. Før partiet skulle spilles var «Mix» litt i overkant nervøs.

- Jeg er mer nervøs nå enn før en fotballkamp. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så stort opplegg av det, men vi får se, jeg tror det blir en kort seanse for alle som skal se på, sier han til Dagbladet.

Og en kort seanse ble det.

Diskerud fikk fem minutter til rådighet, mens Carlsen fikk ett minutt.

Sjakkesset trengte imidlertid bare 32 sekunder før kampen var ferdig.

- Jeg hadde trent fra morgen til kveld de siste dagene på datamaskinen. Jeg vant kamper på nivåene «lett» og «medium», men på «vanskelig» så tapte jeg hele tiden. For å si det sånn, man kan trygt si at Magnus ligger på nivået «vanskelig», sier «Mix» etter spillet.

Gikk offensivt ut
Selv om Carlsen vant klart, var han imponert over hvordan motstanderen gikk ut i partiet.

- Han gikk offensivt ut. Jeg er alltid spent på hvor gode de er på sånne arrangementer, og når jeg får så dårlig tid, så kan alt skje. Jeg synes Mikkel startet godt, men etter hvert så må jeg nok innrømme at spillet gikk på mine premisser, sier Carlsen med et lurt smil om munnen.

Fikk RBK-hjelp
Under spillet hadde Diskerud fire hjelpere bak seg fra Rosenborg-stallen. Brede Moe, Mikael Dorsin, Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen skulle være støttepartnere underveis.

Noen med sjakkerfaring, og noen som ikke hadde vært i nærheten av et brett før.

- Vi var her mer for å støtte Mikkel underveis og i etterkant av kampen. Vi visste jo at dette kom til å bli stygt, sier Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen.

- Fornøyd så lenge jeg vinner
Underveis i partiet kunne man enkelte ganger så vidt se Carlsen tenke seg om. Når partiet var over, etter de 32 sekundene han hadde brukt, så var han selvfølgelig strålende fornøyd med å vinne.

- 32 sekunder er bra det, men jeg er bare fornøyd så lenge jeg vinner, samme hvem det er mot. Jeg tapte mot en svensk kunde i fjor på det samme, og det var jo ikke noe særlig gøy, sier verdenseneren.

For Diskeruds del var dette en kort og lærerik prosess.

- Jeg skulle nok brukt tida godt nok, men jeg hadde ingen mulighet uansett. Det var likevel lærerikt, det lille jeg fikk spille, sier Rosenborgs midtbanemann.
 

ÉN MOT FIRE VAR FEIGT: Bak Mikkel Diskerud satt hans hjelpere Mikael Dorsin, Brede Moe (begge delvis skjult), Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen. Foto: Petter Remen Hanssen
ÉN MOT FIRE VAR FEIGT: Bak Mikkel Diskerud satt hans hjelpere Mikael Dorsin, Brede Moe (begge delvis skjult), Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen. Foto: Petter Remen Hanssen Vis mer