Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen tvang tannløs Anand ut på ukjent grunn i raskt parti

Kontrollerte inn remis.

REMIS: Magnus Carlsen og Vishy Anand spilte remis i det åttende partiet. Dermed beholder nordmannen ledelsen sin før hviledagen i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REMIS: Magnus Carlsen og Vishy Anand spilte remis i det åttende partiet. Dermed beholder nordmannen ledelsen sin før hviledagen i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Gårsdagens parti mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen ble av det lange slaget.

Nesten seks og en halv time etter at Carlsen gjorde sitt første trekk, tok de to omsider hverandre i hendene og godtok remis. Dagens parti ble noe ganske annet.

Allerede etter 20 trekk begynte ekspertene å snakke om at det fort kunne bli remis etter trekk, men Anand ville ikke gi seg så lett. Han lette etter muligheter, men etter 40 trekk innså han at dette ikke bar noen vei, og strakk fram hånda som Carlsen gladelig tok imot.

Duellantene har nå fire partier igjen, og Carlsen beholder ledelsen med 4,5-3,5.

- Ikke lett å se Carlsen så sliten ut fra trekk en. Allerede etter tre minutter gikk nordmannen ut på gangen og ble der i over fem minutter.

Manager Espen Agdestein innrømmet på presserommet at han så trøtt ut, men la til:

- Men det er aldri enkelt å se hva slags form han egentlig er i.

Dagens parti startet ikke med det stormløpet mange hadde forventet. En rolig og tilsynelatende kalkulerende Carlsen spilte et nytt trekk i åpningen, og Anand klarte aldri å feste grepet.
I Sotsji var stemningen moderat optimistisk. Journalister og eksperter avventet Anands plan. Håpet varr et langt kampparti, der Carlsens fysiske form kunne være avgjørende mot slutten.

40 trekk Men slik skulle det ikke bli. Carlsen trakk veldig raskt og brukte bare 21 minutter på sine første 21 trekk. Det var tydelig at han var i forberedelsene sine veldig lenge, og sakte men sikkert ble det lille overtaket Anand nærmest automatisk får med hvit uliknet.

Inderen klarte aldri å sette nordmannen under press, og samtlige eksperter var sikre på at vi ville få et raskt remis. I dag bommet de ikke.

Etter 40 trekk strakk Anand fram hånda og Carlsen tok imot. Dermed endte det med remis, og Carlsen beholder ledelsen.

I morgen er det hviledag før Carlsen er tilbake med hvit på torsdag. Med en seier da kan han langt på vei avgjøre VM-kampen til sin fordel. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling