Carlsen uenig med Mourinho i laguttaket

- Jeg fikk ikke brukt innflytelsen min der.

(Dagbladet): Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0, sammenlagt 3-4.

Verdens beste sjakkspiller, Real Madrid-supporter Magnus Carlsen, ble nylig kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer av magasinet Time.

- VILLE STARTET MED BENZEMA: Real Madrid-supporter Magnus Carlsen var studiogjest hos Viasat, og sa han ville startet med Karim Benzema på banen. Begge foto: AFP / NTB Scanpix
- VILLE STARTET MED BENZEMA: Real Madrid-supporter Magnus Carlsen var studiogjest hos Viasat, og sa han ville startet med Karim Benzema på banen. Begge foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Men Madrid-trener Jose Mourinho var ikke på den samme lista, så Carlsen fikk ikke overbrakt noen tips om laguttaket til portugiseren på gallamiddagen i New York sist uke.

- Hadde det vært opp til meg, hadde Benzema startet, så jeg fikk ikke brukt innflytelsen min der, sa Carlsen, som var studiogjest hos Viasat i kveld, med et smil.

Han var fornøyd med hvordan favorittlaget åpnet kampen, men skuffet over at de slapp seg ned mot slutten av første omgang, og helt fram til sluttspurten da Real Madrid scoret to mål.

- De siste ti minuttene, da Dortmund burde ha drept kampen, tok det seg opp igjen. Jeg er veldig stolt over det gutta gjorde på slutten, sier Carlsen.

Real Madrid tapte 4-1 i Dortmund sist uke, og måtte vinne 3-0 for å gå videre hjemme på Santiago Bernabeu. Karim Benzema og Sergio Ramos scoret hvert sitt mål i sluttminuttene, men det holdt ikke til finaleplass.

Borussia Dortmund møter vinneren av Barcelona og Bayern München.

Barcelona har et enda tøffere utgangspunkt enn sine spanske rivaler. De ligger under 4-0 etter første møte med de suverende tyske seriemesterne, og må score minst fire mål på Camp Nou i morgen.