Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM

Carlsen utga seg for å være kineser. Rundlurte agenten til Karjakins hjelper

- Det var skikkelig morsomt.

LURTE AGENT TRILL RUNDT: Sergej Karjakin forteller om det han syns var en morsom episode med Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
LURTE AGENT TRILL RUNDT: Sergej Karjakin forteller om det han syns var en morsom episode med Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Opp gjennom sjakkhistorien har flere av de største stjernene sett på motstanderne sine som fiender, spesielt i forbindelse med VM-kamper. Når Magnus Carlsen og Sergej Karjakin møtes over brettet like ved Brooklyn Bridge i kveld norsk tid, er ikke det tilfellet for dem.

De to jevngamle spillerne har kjent hverandre sine de var små barn og selv om de aldri har vært nære venner, deler de mange minner fra turneringer verden over.

Et av dem er fra Tal Memorial i Moskva i 2011.

Utga seg for å være kineser

Som Carlsen ofte gjør når han deltar, vant han turneringen - mens Karjakin kom på fjerdeplass. Overfor Dagbladet forteller Karjakin at Carlsen var ute etter å lage ugagn litt seinere på kvelden.

Nordmannen skal ha lurt på hvem han kunne tulle med og etter litt betekningstid skal valget ha falt på agenten til den aserbajdsjanske superstjerna Shakriyar Mamedyarov, en mann som for tiden er rangert som nummer 11 i verden og er en av Karjakins hjelpere under VM-matchen i New York.

- Magnus utga seg for å være kineser, sier Karjakin, før han begynner å le umiddelbart.

Spøken skal også ha involvert den amerikanske storspilleren Hikaru Nakamura.

- He-he. Det var skikkelig morsomt. Magnus sa han ønsket å organisere en kamp mellom Mamedyarov og Nakamura, forteller Karjakin.

GODT FORHOLD: Karjakin smiler kanskje ikke på dette bildet, men Carlsen fått ham til å le flere ganger tidligere. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
GODT FORHOLD: Karjakin smiler kanskje ikke på dette bildet, men Carlsen fått ham til å le flere ganger tidligere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ble rundlurt

Ifølge Karjakin lo Carlsen godt da Mamedyarovs agent lot seg lure.

- He-he. Jeg tror faktisk at han trodde på at Magnus var kineser, sier Karjakin.

Russeren er med på at episoden, hvor de begge hadde det moro, er beskrivende for forholdet mellom dem.

- Jeg kan ikke si at vi er bestevenner, men vi har aldri hatt noen problemer. Vi har et godt forhold, forteller Karjakin, som lenge var et av Carlsens største forbilder.

26-åringen føler heller ikke et behov for å skape et fiendebilde av Carlsen i et forsøk på å prestere bedre, som mange VM-utfordrere har gjort før ham.

- Hvorfor skal jeg tenke dårlig om ham? Han prøver bare sitt beste han også, er Karjakins erkjennelse.

  • Kveldens parti starter klokken 20.00. Carlsen har fordelen av hvite brikker.
SJAKK-VM 2016: Ekspertene Torstein Bae og Atle Grønn deltar i Dagbladets forhåndsprogram til VM-kampen mellom Magnus Carlsen og russiske Sergej Karjakin. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!