Sjakk-VM

Carlsen utga seg for å være kineser. Rundlurte agenten til Karjakins hjelper

- Det var skikkelig morsomt.

LURTE AGENT TRILL RUNDT: Sergej Karjakin forteller om det han syns var en morsom episode med Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
LURTE AGENT TRILL RUNDT: Sergej Karjakin forteller om det han syns var en morsom episode med Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Opp gjennom sjakkhistorien har flere av de største stjernene sett på motstanderne sine som fiender, spesielt i forbindelse med VM-kamper. Når Magnus Carlsen og Sergej Karjakin møtes over brettet like ved Brooklyn Bridge i kveld norsk tid, er ikke det tilfellet for dem.

De to jevngamle spillerne har kjent hverandre sine de var små barn og selv om de aldri har vært nære venner, deler de mange minner fra turneringer verden over.

Et av dem er fra Tal Memorial i Moskva i 2011.

Utga seg for å være kineser

Som Carlsen ofte gjør når han deltar, vant han turneringen - mens Karjakin kom på fjerdeplass. Overfor Dagbladet forteller Karjakin at Carlsen var ute etter å lage ugagn litt seinere på kvelden.

Nordmannen skal ha lurt på hvem han kunne tulle med og etter litt betekningstid skal valget ha falt på agenten til den aserbajdsjanske superstjerna Shakriyar Mamedyarov, en mann som for tiden er rangert som nummer 11 i verden og er en av Karjakins hjelpere under VM-matchen i New York.

- Magnus utga seg for å være kineser, sier Karjakin, før han begynner å le umiddelbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer