Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen vant etter armageddon

Seier i Tyskland.

VANT: Magnus Carlsen vant sjakkturnering i Tyskland i natt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANT: Magnus Carlsen vant sjakkturnering i Tyskland i natt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Magnus Carlsen vant sjakkturneringen i Tyskland etter å ha slått hjemmehåpet Arkadij Naiditsch etter armageddon i omspillet mandag.

Siden begge avsluttet sisterunden med remis og sto med like mange poeng (4,5), måtte duoen ut i lynsjakkduell for å kåre en sammenlagtvinner. Der tok Carlsen og Naiditsch hver sin seier, og omspillet fortsatte i en runde til. Med to påfølgende remis gikk det hele videre til et avgjørende parti, såkalt armageddon.

Carlsen måtte vinne siden han hadde hvite brikker, men nordmannen hadde full kontroll og utmanøvrerte sin tyske motstander. Seieren smakte nok godt. Samtidig som han fikk revansjert tapet for Naiditsch tidligere i turneringen, hevet han seg etter kjempetabben han gjorde tidligere på dagen.

For i storturneringens siste runde feilberegnet Carlsen totalt og rotet bort seieren da han spilte remis mot franske Etienne Bacrot. Dermed måtte han ut i omspill. Med hvite brikker virket han lenge å styre mot en sikker seier, men en stor feil ga til slutt Bacrot muligheten til å tvinge fram trekkrepetisjon.

— Det var helt absurd. Det var ingen grunn til å spille remis der. Jeg hadde en interessant stilling fra åpningen, men så feilberegnet jeg fullstendig flere ganger, sier Magnus Carlsen til TV 2 etter det han beskrev som hjerneblødning i syvende parti.

(NTB)