Carlsen vant etter nok et comeback

Magnus Carlsen var i trøbbel, men hentet seg inn og slo Michael Adams i lørdagens sjakkparti i London. Verdensmesteren er ikke fornøyd med eget spill om dagen.

SEIER: Magnus Carlsen vant lørdag endelig et parti i årets utgave av London Chess Classic. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
SEIER: Magnus Carlsen vant lørdag endelig et parti i årets utgave av London Chess Classic. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Carlsens første seier i London Chess Classic etter seks strake remis. Fredag berget han et halvt poeng da han på utrolig vis kom seg ut av en tapt stilling mot Hikaru Nakamura.

Etter en god åpning var han også lørdag i ferd må å gå på et nederlag, men Carlsen er ikke verdensmester uten grunn. Adams var nær å vinne med svarte brikker flere ganger i løpet av partiet.

- Jeg hadde en fryktelig feilberegning. Jeg trodde jeg var tapt eller nær tapt. Jeg trodde ikke jeg kunne holde det, men utover i partiet ble jeg mer optimistisk, sa Carlsen til arrangøren, ifølge Matt & Patt.

Først i sjuende parti kunne altså Carlsen konstatere seier. Han er ærlig på at prestasjonene hans ikke holder ønsket nivå.

- Jeg er ikke fornøyd med spillet mitt i denne turneringen i det hele tatt. Det har vært fryktelig. Men jeg har kjempet bra, og det ble jeg belønnet for i dag.

Carlsen møter russiske Jan Nepomnjatsjtsjij søndag. Sistnevnte topper Grand Chess Tour-turneringen i London sammen med Fabiano Caruana. Begge står med 4,5 poeng. Carlsen på tredjeplass er et halvt poeng bak tetduoen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer