Sjakk

Carlsen vant Grand Chess Tour sammenlagt

Magnus Carlsen vant mot Levon Aronian i sjakkturneringen London Classic mandag, og sikret med det sammenlagtseieren i Grand Chess Tour og 1,1 millioner kroner.

TIL TOPPS: Magnus Carlsen kan innkassere 1,1 millioner kroner etter seieren.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TIL TOPPS: Magnus Carlsen kan innkassere 1,1 millioner kroner etter seieren. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Carlsen mistet sjansen til å vinne turneringen i London da han gikk på en smell mot kompis Jan Nepomnjasjtsjij fra Russland i nest siste runde, men kunne trøste seg med at seier i siste kamp var nok til å sikre sammenlagtseieren i Grand Chess Tour foran franske Maxime Vachier-Lagrave.

Carlsen ble sammenlagtvinner med et nødskrik. Nordmannen var avhengig av at franskmannen ikke tok mer poeng enn ham på den siste runden, og da Vachier-Lagrave spilte remis, kunne ikke Carlsen tape.

Syk

– Jeg tenkte før kampen at jeg måtte vinne. Jeg sjekket ikke resultatene underveis, men regnet med at jeg måtte vinne. Jeg ville bare få seieren, sa Carlsen til Chess24.com.

Den regjerende verdensmesteren, som har slitt med sykdom under turneringen, var i alvorlig trøbbel tidlig i partiet mot Aronian, men reiste seg mesterlig.

– Jeg hadde ikke energi. Jeg er egentlig ikke i stand til å spille, så det er ikke noe være nervøs for. Jeg prøvde å henge med, så jeg hadde noe å spille for, sa Carlsen.

Siste før VM

Sammenlagtseieren gir ham 100.000 dollar inn på konto. I tillegg kommer premien for tredjeplassen i turneringen i London, som gjør at han totalt casher inn nesten 1,1 millioner kroner.

– Jeg er glad for å få med meg noe fra en dårlig turneringen, sa Carlsen.

Det var Carlsens annen sammenlagtseier i Grand Chess Tour. 27-åringen var også øverst på resultatlista i 2015.

London Classic var Carlsens siste turnering før han skal spille VM i lyn- og hurtigsjakk i Saudi-Arabia i romjula.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer