Carlsen vant, men Norge tapte i sjakk-EM

Sjakkstjerna våknet.

VANT - MEN TAPTE: Ungarn ble for sterk for det norske laget i sjakk-EM for lag i Reykjavik torsdag, men selv om det ble norsk tap, vant Magnus Carlsen sin kamp.
Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix
VANT - MEN TAPTE: Ungarn ble for sterk for det norske laget i sjakk-EM for lag i Reykjavik torsdag, men selv om det ble norsk tap, vant Magnus Carlsen sin kamp. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpixVis mer

Ungarn ble for sterk for det norske laget i sjakk-EM for lag i Reykjavik torsdag, men selv om det ble norsk tap, vant Magnus Carlsen sin kamp.

Den norske verdensmesteren slo Peter Legko ganske klart. Jon Ludvig Hammer klarte remis i sin kamp mot Richard Rapport, men flere enn det halvannet poenget disse to sikret det norske laget, ble det heller ikke.

Aryan Tari tapte for Zoltan Almasi, mens Csaba Balogh ble for sterk for Frode Urkedal.

Dette betyr at Norge står med tre seirer og tre tap etter at seks runder er unnagjort. Totalt skal det spilles ni runder før lagmesteren kan kåres.

Også det norske kvinnelaget tapte i EM torsdag. Mot Montenegro ble det 1,5-2,5. Ingen av de norske jentene vant sine kamper.

Sheila Barth Sahl spilte remis mot Tijana Blagojevic. Også Niina Koskela og Ellisiv Reppen måtte tåle remis mot henholdsvis Aleksandra Milovic og Natasa Krpvic. I den siste kampen ble det tap for Monika Machlik. Hun klarte ikke å hamle opp med Marija Stojanovic.

Mesterskapet fortsetter fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram