Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen vant mot Vitjugov

Med hvite brikker ble det seier for Magnus Carlsen i søndagens parti mot russiske Nikita Vitjugov i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk.

SEIER: Magnus Carlsen vant sitt parti i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Magnus Carlsen vant sitt parti i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carlsen kunne sikre seieren etter 30 trekk, da Nikita Vitjugov ga opp. Etter sju remis på rad innledningsvis i turneringen ble det endelig seier for verdensmesteren.

Dette var åttende runde i turneringen som spilles i Nederland. Lørdag ble det uavgjort mot sjakkveteranen Vishy Anand, som var Carlsens sjuende remis på like mange partier. Søndag var han tilbake på vinnersporet.

– Seieren kom i grevens tid. Hadde jeg ikke vunnet i dag, ville jeg mistet troen helt, sa Carlsen til TV 2 om endelig å ha brutt rekken med remis.

Carlsen forbedret sin rekordrekke til 115 partier uten tap. Det har gått 537 dager siden det forrige nederlaget i langsjakk. Det skjedde mot Shakhriyar Mamedyarov 31. juli 2018.

Mandag er det hviledag i sjakkturneringen.

– Det er ingen tvil om at det er godt med seier før hviledag. Jeg trengte å vinne, og det gjorde jeg heldigvis. Nå er jeg litt i gang i alle fall. Det er fortsatt mye å gå på, men det er håp, sa Carlsen til TV 2.