VANT: Magnus Carlsen slo Simen Agdestein i siste runde av Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
VANT: Magnus Carlsen slo Simen Agdestein i siste runde av Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

Carlsen vant over Agdestein

Men turneringsseieren glipper trolig.

STAVANGER (Dagbladet): Magnus Carlsen beseiret sin tidligere mentor Simen Agdestein i siste runde av Norway Chess fredag. Det er likevel lite håp om å vinne hele turneringen.

Carlsen spilte med hvitt, og en seier mot Agdestein i turneringens siste runde skulle egentlig ikke være noe stort problem. Verdensmesteren hadde også overtaket en god stund, men Agdestein ga ham litt å tenke på etter tolv trekk. Det tok ham til slutt 54 trekk å vinne oppgjøret.

Med seier i dette partiet står Carlsen med 5,5 poeng totalt i turneringen, og han har teoretisk sett fremdeles mulighet til å vinne. Det avhenger av at russiske Sergej Karjakin, som så langt har 5 poeng, spiller remis eller taper mot italienske Fabiano Caruana, som så langt har 4,5 poeng.

Blir det remis i dette partiet, skal Carlsen spille lynsjakk mot Karjakin om turneringsseieren. Vinner Caruana mot Karjakin, blir det italieneren som møter Carlsen. Karjakin ligger imidlertid an til å vinne, og han vil med det hanke inn seieren i turneringen og premien på 100.000 euro - slik han også gjorde i fjor.

(NTB)