IRRITERT: Magnus Carlsen var ikke imponert over spørsmålet han fikk etter seieren mot Etienne Bacrot i Grand Chess Tour. Her fra Norway Chess. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
IRRITERT: Magnus Carlsen var ikke imponert over spørsmålet han fikk etter seieren mot Etienne Bacrot i Grand Chess Tour. Her fra Norway Chess. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Carlsen vant. Så freste han etter spørsmål: - Hva ønsker dere fra meg?

Magnus Carlsen avsluttet fredagen med seier mot Etienne Bacrot og vant hurtigsjakken i Grand Chess Tour-turneringen i Paris. Likevel var han langt fra glad.

Han var under press etter å ha spilt remis i sine to første partier fredag, men avsluttet sterkt i et parti som lenge var veldig jevnt. Til slutt slapp Bacrot opp for tid og takket for kampen.

Carlsen var tydelig irritert da han i et intervju på arrangørens nettsted ble forholdt at dagen ikke hadde gått "glatt".

- Hva ønsker dere fra meg? At jeg skal få et stort overtak med en gang? Er det den eneste måten å vinne? Jeg føler at du prøver å nedvurdere det hele, sa Carlsen og slo ut med armene gjentatte ganger.

I ledelse

Etter tre dager med hurtigsjakk har Carlsen 14 poeng av 18 mulige, mens Gristsjuk har 13 og Hikaru Nakamura 12. I turneringen er det to poeng for seier, ett for remis.

– Stillingen ser OK ut, men Gristsjuk gjør det veldig bra. Jeg håper jeg kan fortsette å vinne partier som ikke går så glatt, sa en sarkastisk Carlsen.

Han ledet turneringen etter fire seirer og to remis de to første dagene. Fredag skulle han møte de to spillerne nederst på resultatlisten, og han hadde hvite brikker i to av tre partier. Likevel gikk ikke alt på skinner.

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer

Poengtap

Verdensmesteren innledet dagen med hvite brikker mot Sergej Karjakin, et parti som endte med remis.

Det ble remis også i neste parti mot Fabiano Caruano, som har slitt voldsomt i turneringen. Amerikaneren sto med et halvt poeng etter en remis og seks tap før han møtte Carlsen.

Tross poengtapene ledet Carlsen fortsatt da han satte seg ved bordet med franske Etienne Bacrot for å avslutte hurtigsjakkturneringen.

Med Shakriyar Mamedyarov og Alexander Gristsjuk et halvt poeng bak var han presset til å vinne. Gristsjuk tok sin fjerde strake seier da han slo nettopp Mamedyarov, men Carlsen tok seieren han trengte.

(NTB)

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.11.2013 VERDENSMESTER: I dag landet verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, på Gardermoen. Dagbladet var tilstede på flyplassen, og her kan du se hele seansen i opptak. Video: Svein Dybdahl / Dagbladet Vis mer