Carlsen vant storturnering i Kina

- Jeg er glad og lettet, sier Magnus.

FORSVARTE FJORÅRSSEIEREN: Magnus Carlsen har slått kraftig tilbake etter siste tids motgang i sjakk-OL og i turneringen i Bilbao. Fredag avgjorde han Grand SLam-turneringen Nanjing Pearl Spring før siste parti lørdag. Her mot Veselin Topalov i fjorårets turnering, som han også vant.Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix
FORSVARTE FJORÅRSSEIEREN: Magnus Carlsen har slått kraftig tilbake etter siste tids motgang i sjakk-OL og i turneringen i Bilbao. Fredag avgjorde han Grand SLam-turneringen Nanjing Pearl Spring før siste parti lørdag. Her mot Veselin Topalov i fjorårets turnering, som han også vant.Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Magnus Carlsen var nådeløs da tidligere verdensener Veselin Topalov gjorde en sjelden feil til ham å være, og gjorde kort prosess med bulgareren da muligheten bød seg i den niende omgangen av storturneringen Nanjing Pearl Spring i Kina.

- Magnus spilte med svart, og det var jevnt lenge. Men så gjorde Topalov en stygg tabbe, som Magnus utnyttet kontant. Det var utypisk til Topalov å være. Det gikk mot remis, men i stedet tok Magnus en billig seier i et parti som varte i cirka tre og en halv time, forteller manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Samtidig som Carlsen vant sitt parti og de nærmeste utfordrerene Étienne Bacrot og Viswanathan Anand begge måtte nøye seg med remis i sine partier, opparbeidet nordmannen seg et uinntagelig forsprang på 1,5 poeng foran morgendagens avsluttende parti mot Vugar Gashimov.

- Etter motgang i olympiaden og i Bilbao er jeg svært glad, men også lettet over å ha vunnet turneringen med en runde igjen, sier Carlsen til NTB. - Samtidig er jeg sliten etter et tett turneringsprogram de siste seks ukene og fordi jeg har spilt en del svært anstrengende partier her i Nanjing, legger han til. Carlsen står med 6,5 poeng etter ni partier (fire seirer, fem remis), mens Anand (to seirer, seks remis og ett tap) og Bacrot (tre seirer, fire remis og to tap) begge står med 5 poeng i seksmannsturneringen der alle møter hverandre to ganger - én gang med hvite brikker, én gang med svarte brikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer