VANT: Magnus Carlsen gikk til topps i Isle of Man International. Her under en pressekonferanse i anledning Norway Chess.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VANT: Magnus Carlsen gikk til topps i Isle of Man International. Her under en pressekonferanse i anledning Norway Chess.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Magnus Carlsen vant på Isle of Man

Carlsen vant turnering:
- Et skritt i riktig retning

Magnus Carlsen sto igjen som seierherre i den internasjonale sjakkturneringen på Isle of Man etter remis i siste runde mot Hikaru Nakamura søndag.

Etter lørdagens seier mot Fabiano Caruana trengte den norske verdenseneren kun remis mot Nakamura for å sikre sammenlagtseieren, og etter bare 40 minutters spill var turneringsseieren i boks.

- Det føles godt. Det er veldig bra, og jeg følte spillet mitt var på ganske høyt nivå her. Jeg har fortsatt mye å gå på, men de siste turneringene har vært et skritt i riktig retning, sier Carlsen til Matt & Patt.

Turneringsseieren var Carlsens første triumf i en turnering med klassisk betenkningstid i 2017, i det som så langt har vært et år under pari for sjakkstjernen. Det er 14 måneder siden Carlsen sist vant en turnering av denne typen.

Nordmannen endte opp med 7,5 poeng av ni mulige på Isle of Man. Nakamura ble nummer to i turneringen etter søndagens remis.

NTB