Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen vant turnering etter utrolig snuoperasjon

Takket nei til remis, vant 414 000 kroner.

 HARD TRENING:  Magnus Carlsen har jobbet mye med spillet før VM-kampen mot Anand i november. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HARD TRENING: Magnus Carlsen har jobbet mye med spillet før VM-kampen mot Anand i november. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen tok i kveld seieren i Sinquiefield Cup i USA. Etter å ha vunnet mot Levon Aronian var det ingen som kunne ta igjen nordmannen i sammendraget.

Med det ser det ut som det norske sjakkesset har funnet storformen før VM-kampen mot Vishy Anand i november.

- Nå skal finpusse partiene mine, og jobbe med åpningene. Men jeg føler at jeg spiller relativt bra. Jeg har ikke så mange bekymringer, sa Carlsen på pressekonferansen etterpå.

Magnus Carlsen står nå med 12 seiere på sine siste 18 turneringer. En imponerende statistikk. Men søndag kveld sto Carlsen for enda en utrolig prestasjon.

Etter snaut 50 trekk tilbydde motstander Arinian remis. Det ville sikret Carlsen seieren. Likevel sa nordmannen nei.

- Ikke en sjakkspiller i verden hadde gjort det samme, sier hans manager Espen Agdestein til VG.

- Hvorfor gjorde han det da?

- Magnus ville ha mer trening foran VM-kampen. Han skjerper sin egen selvdisiplin foran India-matchen med å spille hardt for å vinne, sier Agdestein til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling