VANT: Magnus Carlsen sikret seieren i turneringen i Aserbajdsjan med seier mot italienske Fabiano Caruana (t.h.) i siste parti. Her fra et møte mellom de to i 2012. Foto: Andre Penner, AP / NTB Scanpix
VANT: Magnus Carlsen sikret seieren i turneringen i Aserbajdsjan med seier mot italienske Fabiano Caruana (t.h.) i siste parti. Her fra et møte mellom de to i 2012. Foto: Andre Penner, AP / NTB ScanpixVis mer

Carlsen vant turneringen i Aserbajdsjan

Slo Caruana i siste parti.

I det 49. trekket ga italieneren opp. Partiet åpnet ganske jevnt, men etter et par ikke helt optimale trekk av Caruana fikk Carlsen raskt et overtak med sine hvite brikker som han aldri ga fra seg.

Rett før det var spilt fem timer var kampen over i Aserbajdsjan.

- Jeg fikk en god start, og etter hvert utviklet det seg slik jeg ville, sa Carlsen under pressekonferansen.

Carlsen vant turneringen med 6,5 poeng etter fem seirer, tre remis og to tap.

Det ene tapet kom nettopp mot Caruana som den gang spilte med hvite brikker.

Dette var den andre turneringen av et visst format som Carlsen har spilt etter at han ble verdensmester sist år, og han vant begge. Den første var i Zürich tidligere i år.

Ikke VM-forberedelser Carlsen poengterte at han ikke bruker disse turneringene som forberedelser til den kommende VM-returkampen mot inderen Viswanathan Anand.

- Nei, det fungerer ikke slik. Slike turneringer som dette er bra som trening, men ikke til forberedelser til en VM-kamp, sa Carlsen.

Han var glad, sliten og fornøyd etter seieren.

- Jeg har likt meg her. En topp organisert turnering. Det var noen gode øyeblikk, og det var noen mindre gode. Jeg kom bra tilbake i andre halvdel etter et par dårlige kamper, sa Carlsen.

Måtte vinne Nordmannen måtte vinne onsdagens kamp for å vinne turneringen på poeng. Det klarte han også. Fabiano Caruana kan være en mulig VM-motstander for Carlsen med tiden.

Hvis dagens kamp hadde endt i remis ville Carlsen ha likevel ha vunnet turneringen, men da med flere seirer enn Caruana.

Tapet til tross, Caruana ble nummer to i turneringen som ble arrangert til minne om Vugar Gasjimov. Den aserbajdsjanske sjakkspilleren døde i januar, bare 27 år gammel.

(NTB)