Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen ville ikke røpe sine hemmelige hjelpere

Mens Anand la kortene på bordet.

VILLE IKKE RØPE HEMMELIGHETER: Magnus Carlsen (t.h.) og regjerende verdensmester Vishy Anand møtte pressen torsdag morgen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VILLE IKKE RØPE HEMMELIGHETER: Magnus Carlsen (t.h.) og regjerende verdensmester Vishy Anand møtte pressen torsdag morgen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Viswanathan Anand og Magnus Carlsen møtte pressen torsdag morgen på spillerhotellet Hyatt Regency. Dette er deres første pressemøte før VM starter for alvor lørdag.

- Jeg er takknemlig for at dette organiseres på denne måten. Jeg er glad for at dette skjer i min hjemby, sier Anand til pressen.

VM spillles over 12 partier i den indiske byen Chennai.

- Jeg har trent i flere måneder og er godt forberedt, sier Anand.

Røpet hjelpere På spørsmål om hvilke sekundanter og medhjelper han har med seg, svarte Anand at han har med seg fire stykker: Sjakkspillerne Peter Leko, Krishnan Sasikiran, Chanda Sandipan og Radoslaw Wojtaszek.

GOD STEMNING: Det var munter stemning på pressekonferansen til Magnus Carlsen (t.h.) og Viswanathan Anand.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GOD STEMNING: Det var munter stemning på pressekonferansen til Magnus Carlsen (t.h.) og Viswanathan Anand. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Carlsen ville derimot ikke røpe sine.

- Jeg setter pris på hans åpenhet rundt laget, men jeg kommer ikke til å gjengjelde tjenesten, sier Carlsen på pressekonferansen.

- Det er morsomt med all oppmerksomheten rundt kampen, sier Carlsen.

Hele pressekonferensen kan du se i opptak på VMs hjemmeside.

GLASSBUR: VM-kampen spilles inne i dette glassburet i Hyatt Regency Hotel i Chennai. Spillerne vil sitte skjermet bak lyddempende glass foran 400 tilskuere i ballsalen som for anledningen er omgjort til spilleområde.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GLASSBUR: VM-kampen spilles inne i dette glassburet i Hyatt Regency Hotel i Chennai. Spillerne vil sitte skjermet bak lyddempende glass foran 400 tilskuere i ballsalen som for anledningen er omgjort til spilleområde. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Anand fikk deretter spørsmål om hva han synes om at Carlsen ikke ville snakke om sitt team.

- Man kan ikke tro på alt vi sier. Jeg kan svare ærlig på et spørsmål, men ingen vet om det virkelig er sant. Slik er det for både Magnus og meg, sier Anand.

Carlsen er favoritt Flere kjente sjakkspillere og utenlandske bookmakere regner Magnus Carlsen som favoritt før kampene som spilles over nesten tre uker.

- Jeg vet ikke om alle mener jeg er favoritt. Jeg forventer å gjøre det bra i alle turneringer. Hvis jeg presterer på mitt høyeste nivå, kan jeg vinne VM, sier Carlsen.

Carlsen er tidligere blitt sammenlignet med vinnerskallen Petter Northug av tidligere sjef ved Olympiatoppen, Bjørge Stensbøl. Denne uke sammenlignet sjakklegenden Carlsen med Harry Potter.

- Jeg foretrekker å bli sammenlignet med levende personer og ikke karakterer fra en bok, derfor må jeg svare at jeg heller foretrekker Petter Northug, sier Carlsen på spørsmål fra salen.

Carlsen-manager, Espen Agdestein, mener det var et overraskende trekk av Anand å avsløre sine hjelpere.

- Det er veldig uvanlig å avsløre det rett før en kamp, men han vil kanskje slippe å få de spørsmålene hele tiden, og at Magnus får de spørsmålene i stedet. Det er vel en strek han har tenkt ut, sier Agdestein til NRK.

Senere i dag er det åpningsseremoni på Nehru arena foran rundt 5000 tilskuere. Der skal fargene på brikkene trekkes.